Hrvatski nogometni savez znao za svastiku prije utakmice!

Hrvatski nogometni savez znao za svastiku prije utakmice!

HNS je saznao za svastiku prije početka utakmice...

Hrvatski nogometni savez je u priopćenju za Index.hr objavio da je za svastiku na poljudskom travnjaku saznao neposredno prije početka utakmice. No, prema neslužbenim izvorima sramota je bila vidljiva i 48 sati ranije na treningu reprezentacije. Ostaje nejasno kako je uopće kukasti križ mogao biti ucrtan kad su policija i zaštitarske službe obavili svi mjere sigurnosti, uključujući čak i pretraživanje djece koja su isključivo s pozivom HNS-a gledala treninge. Također je policija nekoliko dana prije utakmice nadzirala Poljud. Provjeravao se čak i mogući napad drona i s obližnjih zgrada je nadzirano nebo.

U priopćenju HNS-a je navedeno: “Na konferenciji za medije je Zoran Cvrk rekao da je HNS informaciju o svastici dobio od partnera neposredno prije utakmice. Gospodin Cvrk nije u drugim prilikama davao izjave o toj temi. U poluvremenu je pokušano saniranje štete u skladu s mogućnostima u tako kratkom vremenu, a obaviješten je i predstavnik Uefe. Napisi o tome da smo znali ranije i nismo ništa poduzeli su netočno, zlonamjerni i utuživi.”

No, u ime javnosti i navijača koji će kaznom Uefe možda biti oštećeni za gledanje reprezentacije na Europskom prvenstvu s punim pravom možemo upitati zašto nadležni nisu prije utakmice sanirali sramotu. Hoće li čelnici Saveza snositi odgovornost za svoj propust? Već su prebacili odgovornost na tvrtku koja temeljem ugovora s Hajdukom održava stadion, ali Marin Brbić je za Index.hr objasnio da je HNS 8. lipnja preuzeo stadion: “Dakle, četiri dana prije utakmice oni su postali glavni na stadionu. Doveli su Sakomana, navodno velikog stručnjaka za travnjake. Pa kako on to nije uočio kod pregleda terena? Bave se zamjenom teza.”

Hoće li tvrtka koja brine za travnjak na kraju tužiti HNS za klevetu?

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.