Hrvatski odbojkaši i odbojkašice u jeku priprema za europsko prvenstvo 2017.

Hrvatski odbojkaši i odbojkašice u jeku priprema za europsko prvenstvo 2017.

Foto: HOS Facebook

U Centru Draš u Mariboru, već je šesti dan priprema naših odbojkaša i odbojkašica uoči kvalifikacijskih turnira za Europsko prvenstvo 2017. Naše seniorke i seniori okupili su se 17.kolovoza, a istome su  nazočili predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza gosp. Zdeslav Barač, dopredsjednik gosp. Mladen Pleše i koordinator razvoja gosp. Dejan Laninović.

Za seniorke put kvalifikacija počinje 16.rujna u Portugalu gdje se igra prvi turnir u gradu Povoa de Varzim na kojem će igrati protiv Izraela, Slovačke i domaćina.

Izbornik Miroslav Aksentijević okupio je sljedeće igračice: Maja Poljak, Ivana Miloš, Tamara Sušić, Beta Dumančić, Mia Jerkov, Mira Topić, Karla Klarić, Lucija Mlinar, Samanta Fabris, Jelena Alajbeg, Dinka Kulić, Ana Grbac, Bernarda Brčić, Rene Sain i Nikolina Božičević, a ponajboljih 12 imati će priliku boriti se na kvalifikacijskom turniru.

Mušku reprezentaciju prvi krug očekuje u Slovačkoj, a borit će se protiv domaćina, Latvije i Izraela.

Izbornik Igor Šimunčić okupio je reprezentativce u sljedećem sastavu: Petar Đirlić, Danijel Galić, Tin Mrakužić, Ivan Raič, Sven Šarčević, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Fran Peterlin, Hrvoje Zelenika, Inoslav Krnić, Leo Andrić, Mario Močić i Ivan Mihalj. Dizač Tsimafei Zhukouski pridružiti će se naknadno zbog trenutne ozljede leđa, a kapetan momčadi Igor Omrčen pridužiti će im se 1. rujna nakon završetka klupskog prvenstva Azije.

Nakon Slovačke i Portugala, obje reprezentacije doputovat će u Rovinj, gdje se održava drugi krug kvalifikacijskog turnira od 22. do 25. rujna 2016.

odbojka muški hrvatska_n

Hrvatska odbojkaška reprezentacija foto: HOS facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.