Battle of Croatia u SuperBowlu: treneri Pete Carrol i Bill Belichick porijeklom su iz Hrvatske

Battle of Croatia u SuperBowlu: treneri Pete Carrol i Bill Belichick porijeklom su iz Hrvatske

- Vrlo sam ponosan na tradiciju mojeg oca i povijest koju vuče iz Hrvatske, rekao je Bill Belichick

Bill Belichick/Getty Images

U noći s nedjelje na ponedjeljak u SuperBowlu snage će odmjeriti Seattle Seahwks i New England Patriots. U uvodnim danima pred navjeći sportski događaj u SAD-u, ali i jednom od najgledanijih u svijetu, novinari su iščeprkali jedan zanimljiv podatak. Bill Belichick, trener Patriotsa i Pete Carroll, trener Seattlea, oboje imaju korijene u Hrvatskoj.

– Zadnji veliki hrvatski ogled bio je s trenerom Sabanom kada je vodio momčad Miamija, ali to je bio derbi u diviziji, rekao je legendarni Belichick na pitanje novinara o novom hrvatskom ogledu.

– Vrlo sam ponosan na tradiciju mojeg oca i povijest koju vuče iz Hrvatske. Imao sam priliku u nekoliko navrata posjetiti tu prekrasnu zemlju i ponosan sam na svoje nasljedstvo. Nisam znao da i Pete Carroll ima pretke u Hrvatskoj. Dakle, tko god pobjedi imat ćemo prvaka iz Hrvatske, rekao je Belichick.     .

Naime, Ivan Biličić i Marija Barković, djed i baka Billa Belichicka s očeve strane, emigrirali su u SAD 1897., a prije odlaska  živjeli su u okolici Karlovca. Kada je u pitanju Pete Carroll, djed i baka s majčine strane, također su emigrirali iz Hrvatske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.