ZOI 2104.: Hrvatski olimpijci otputovali u Soči

ZOI 2104.: Hrvatski olimpijci otputovali u Soči

Glavnina Hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova pod vodstvom šefa Misije Damira Šegote, krenula je za Soči u utorak ujutro u 9 sati i 50 minuta iz Međunarodne zračne luke „Zagreb“

Getty Images

Na  XXII. Zimske olimpijske igre u Sočiju koje će se održati od 7. do 23. veljače 2014. glavnina Hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova pod vodstvom šefa Misije Damira Šegote, krenula je u utorak ujutro u 9 sati i 50 minuta iz Međunarodne zračne luke „Zagreb“.

U sastavu hrvatske delegacije 11 je sportaša među kojima je osam alpskih skijaša; Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić, Sebastian Brigović, Andrea Komšić i Sofija Novoselić te trostruki osvajač srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić (ZOI Torino 2006.– 1 i ZOI Vancouver 2010. – 2), ujedno i stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara.

Zagrepčanka Morena Mlakar bit će prva natjecateljica iz Hrvatske koja će nastupiti u snowboardu. U natjecanju trkača skijaša nastupit će Edi Dadić i Vedrana Malec koja će nositi zastavu na svečanosti zatvaranja Igara.

U  pratnji Hrvatske olimpijske delegacije je 10 službenih osoba zaduženih za svaku stručnu logističku podršku uz pet članova Misije zadužene da uvjeti nastupa hrvatskih olimpijaca  na Igrama budu besprijekorni. Prema pravilima Međunarodne skijaške federacije s akreditacijama je još 11 članova hrvatskog skijaškog tima među kojima je šesterostruka osvajačica olimpijskih odličja Janica Kostelić, nositeljica četiri zlata (ZOI Salt Lake City 2002. – 3 i ZOI Torino 2006. -1) te  dva olimpijska srebra (ZOI Salt Lake City 2002. – 1 i ZOI Torino 2006. – 1).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.