Hrvatski rekorder u disku Martin Marić suspendiran na dvije godine zbog dopinga

Hrvatski rekorder u disku Martin Marić suspendiran na dvije godine zbog dopinga

Martinu Mariću je u uzorku urina utvrđeno prisustvo anaboličkog agensa ostarina i njegovih metabolita, stoji u priopćenju HZTA-e

Martin Marić/Getty Images

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping objavio je priopćenje vezano uz kaznu za atletičara Martina Marić, hrvatskog rekordera u bacanju diska.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Atletičar Martin Marić dobio je suspenziju od dvije godine. Odluka je to Stegovnog vijeća za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) donesena na sjednici održanoj 10. rujna 2014. godine.

Martinu Mariću je, nakon provedenog testiranja na Prvenstvu Hrvatske u atletici održanom u Varaždinu 13. srpnja 2014., u uzorku urina utvrđeno prisustvo anaboličkog agensa ostarina i njegovih metabolita (kategorija S1.2 ostala anabolička sredstva iz Popisa zabranjenih sredstava).

Kao sportaš nije osigurao da u njegovo tijelo ne dospije zabranjena tvar čime je prekršio Pravilnik za borbu protiv dopinga HZTA.

Izrečena kazna ističe 5. kolovoza 2016., do kada je Mariću zabranjeno nastupanje i sudjelovanje na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.