Ante Tomić drugu sezonu zaredom u najboljoj petorci Eurolige!

Ante Tomić drugu sezonu zaredom u najboljoj petorci Eurolige!

Logičan je to slijed nakon što je Tomić ove sezone postao prvi košarkaš koji je dva mjeseca zaredom (veljača i ožujak) proglašen najkorisnijim igračem natjecanja

Ante Tomić / Getty Images

Hrvatski reprezentativni centar Ante Tomić zaradio je još jedno veliko priznanje u izboru Eurolige. Naime, Dubrovčanin je drugu sezonu zaredom izabran u najbolju petorku elitnog klupskog natjecanja!

Logičan je to slijed nakon što je Tomić ove sezone postao prvi košarkaš koji je dva mjeseca zaredom proglašen najkorisnijim igračem natjecanja. To mu je uspjelo tijekom veljače i ožujka.

Hrvatski je centar ove sezone najbolji strijelac (11.8 poena) i skakač (6.3 skokova) Barcelone, te drugi po postotku šuta za dva poena (63.3 posto) i blokadama (0.9) u Euroligi. Tomić se istaknuo i dodavanjima, pa je tako s 2.2 asistencije najbolji centar Europe u tom segmentu.

Sve to rezultiralo je s prosjekom od 16 indeksnih bodova čime je Tomić šesti igrač prema valorizaciji ove sezone. No, kada se uzmu u obzir odigrane minute, hrvatski reprezentativac ima najbolju valorizaciju u ovogodišnjem euroligaškom natjecanju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.