Hrvatski reprezentativni napadač odlazi iz Milana!?

Hrvatski reprezentativni napadač odlazi iz Milana!?

Kalinić bi mogao karijeru nastaviti u kineskom Guangzhou.

Nemilosrdan je svijet nogometnih profesionalaca. Promjene trenera ili igrača u nogometnim klubovima nisu rijetkost, pogotovo u onim najbogatijim i najuglednijim europskim klubovima, koji su visoke platežne moći i od kojih igrači pa i treneri itekako dobro žive. Naravno, novac koji zarađuju, a riječ je o milijunskim iznosima, moraju i opravdati. U protivnom najčešće slijede otkazi, odnosno prekidaju se ugovori. 

No, u svijetu profesionalnog nogometa događa se često i da odlazak trenera ujedno znači da istovremeno klub napuštaju i pojedini igrači, kao žrtve smjene trenera. U jednoj, upravo takvoj situaciji, našao se hrvatski nogometni reprezentativac i napadač talijanskog Milana, Nikola Kalinić. Naime, dosadašnji trener Rossonera Vincenzo Montella smijenjen je s te pozicije, što automatski znači da posljedično i neki od igrača odlaze iz ekipe višestrukog talijanskog prvaka.

Pitanje je hoće li novi trener, nekadašnji napadač talijanske reprezentacije i Milana, htjeti zadržati Kalinića, koji se baš i nije iskazao, postigao tek tri pogotka u petnaest nastupa, preskromno za napadača od kojeg se očekivalo puno više i bolje.

Kako se čini, svoju će nogometnu karijeru Kalinić nastaviti u kineskom Guangzhou. No, taj je transfer i dalje upitan jer će dosadašnji Kalinićev klub tražiti zasigurno veliku odštetu. Na klubovima je da se dogovore o njegovoj sudbini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.