Hrvatski rukometaši izgubili od Južne Koreje, Goluža: Ova je ekipa prvi put igrala zajedno

Hrvatski rukometaši izgubili od Južne Koreje, Goluža: Ova je ekipa prvi put igrala zajedno

Prijateljska utakmica: Južna Koreja - Hrvatska 25:23. Na momente smo bili dobri, ali veći dio utakmice to nije izgledalo kako treba. Druga utakmica će biti bolja, rekao je Slavko Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u prijateljskoj je utakmici odigranoj u Seoulu izgubila od Koreje 25:23. Utakmica je odigrana na Olimpijskom Stadionu u Seoulu pred oko šest tisuća gledatelja.

– Igrali smo protiv kompletne momčadi Južne Koreje u sjajnoj atmosferi pune dvorane. Izgubli smo utakmicu, imali smo nekoliko promašenih zicera. Imali smo usporeno otvaranje, igrači nisu prakitčki dvije noći spavali i nisu se priviknuli na vremensku razliku. To nije opravadanje. Igrali smo dosta statički u napadu, jedan na jedan i nismo mogli tu profitirati, rekao je Slavko Goluža.

– Obrana je djelovala moćnije u drugom dijelu i s nekoliko laganih golova doveli smo utakmicu u neizvjesnost.  Da smo realizirali nekoliko zicera mogli smo slaviti. Vjerujem da će druga utakmica biti bolja. U ovom susretu nisam koristio previše ni Kopljara ni Bičanića, isključivo mlađi igrači su dobili priliku, ustvrdio je hrvatski izbornik.

– Nisam zadovoljan s prvih desetak minuta. Kako je utakmica odmicala sve je puno bolje izgledalo. Igrli smo protiv jedne dobre reprezentacije. Imali smo lošu realizaciju sa šest metara. Nismo mogli ništa napraviti s jednim ili dva treninga, ovo je ekipa koja je prvi put zajedno. Mogli smo utjecati na obranu i trčanje. Na momente smo bili dobri, ali veći dio utakmice to nije izgledalo kako treba. Druga utakmica će biti bolja, zaključio je Slavko Goluža.

Drugi ogled Južne Koreje i Hrvatske na rasporedu je u nedjelju, 8. lipnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.