Hrvatski rukometaši okupili se u Panorami, put Koreje bez Igora Vorija i Željka Muse

Hrvatski rukometaši okupili se u Panorami, put Koreje bez Igora Vorija i Željka Muse

- Na turnir ćemo tako ići s 15 igrača i jedini pivot koji je tu jest Teo Čorić koji je uskočio umjesto Vorija, objasnio je izbornik Slavko Goluža

Slavko Goluža/Getty Images

Rukometna reprezentacija Hrvatske okupila su nedjelju u Zagrebu, već tradicionalno u hotelu Panorama, odakle će u ponedjeljak ujutro put Koreje gdje će na poziv tamošnjeg rukometnog saveza zaigrati u dva prijateljska susreta s domaćinom. U jutarnjem terminu u Zagrebu je tako stigla većina pozvanih igrača koji su potom prisustvovali posljednjem dvoboju CO Zagreba ove sezone te proslavi naslova prvaka nakon čega će se do večeras i izabrani Zagrebaši pridružiti svojim reprezentativnim kolegama.

– Prvi put odlazimo tako daleko na turneju, no na poziv rukometnog saveza Koreje odgovorili smo pozitivno i sve stvari su se posložile tako da se okupljamo i odlazimo na tu turneju. Prije svega povrede, ali i sve ostalo su malo utjecale na odabir igrača, no bez obzira na sve tu su tri, četiri nova imena da ne bi bilo da nisu ponovno dobili priliku. Ni ovoga puta to neće biti do mene, nego isključivo do njih jer to su imena koja će sigurno tražiti ulaznu kartu za reprezentaciju, točnije, za pripreme i odlazak u Katar na Svjetsko prvenstvo, rekao je uoči puta u Koreju izbornik Slavko Goluža.

Na prvotnom popisu reprezentativaca za odlazak u Koreju našli su se vratari Ivan Stevanović i Filip Ivić, krila Manuel Štrlek, Antonijo Kovačević, Zlatko Horvat i Nik Tominec, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa te vanjski igrači Marko Kopljar, Šime Ivić, Igor Karačić, Jakov Gojun, Damir Bičanić, Josip Valčić, Ivan Slišković i Luka Cindrić. Međutim, s popisa su otpala oba pivota stoga je poziv upućen mladom Zagrebovu igraču Teu Čoriću.

– Ne idu Igor Vori, Domagoj Duvnjak, Ivan Čupić i Mirko Alilović kao što smo već rekli, no pojavio se sada veliki problem sa Željkom Musom koji je u subotu imao magnetsku rezonancu i koja je pokazala veliku upalu pubičnih kosti što je povreda koja iziskuje dosta mirovanja, a prema prvim informacijama Musa će mirovati četiri do šest tjedana. Na turnir ćemo tako ići s 15 igrača i jedini pivot koji je tu jest Teo Čorić koji je uskočio umjesto Vorija. Međutim, bez obzira na tu 3-3 obranu mi možemo igrati s četiri beka, a imamo tu i brze igrače. Trebamo razmišljati samo o sebi i pokušati ubaciti neke novitete, pojasnio je Goluža.

Reprezentacija će put Koreje krenuti u ponedjeljak u 14.30 sati. Prva utakmica na rasporedu je 6. lipnja u 14 sati po hrvatskom vremenu, dok je druga na rasporedu dva dana kasnije u 12 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.