Hrvatski rukometaši protiv Srbije u Rijeci imaju posljednju provjeru pred SP

Hrvatski rukometaši protiv Srbije u Rijeci imaju posljednju provjeru pred SP

Hrvatska - Srbija (Centar Zamet, 18). Rukometaši su posljednji put u Rijeci gostovali u lipnju 2012. godine uoči odlaska na Olimpijske igre kada su izgubili od Švedske.

Hrvatski rukometaši/Getty Images

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu u Rijeci (Centar Zamet, 18 sati) protiv Srbije odradit će posljednju provjeru pred Svjetsko prvenstvo. Rukometaši su posljednji put u Rijeci gostovali u lipnju 2012. godine uoči odlaska na Olimpijske igre kada su izgubili od Švedske. Inače, utakmica u Rijeci je rasprodana, planulo je oko 2.000 ulaznica.

Damir Bičanić zbog viroze propustio utakmicu
Damir Bičanić propustio je utakmicu protiv Srbije u petak. Slavko Goluža pojasnio je da je Bičanić dobio trbušnu virozu, te je zbog toga bio pošteđen.

Utakmice protiv Srbije bile su jedina prilika da se u natrpanom rasporedu pokušaju posložiti sve potrebne kockice uoči svjetske smotre. Iako pripremne utakmice nikad nisu pravo mjerilo, pobjeda u Umagu protiv Srbije bila je važnia za podizanje atmosfere.

– Drago mi je da je utakmica bila prava. Bilo je dosta dobrih stvari i na jednoj i na drugoj strani i drago mi je da je to publika prepoznala i nagradila obje momčadi na pravi način. Od srca im se zahvaljujem na tome, rekao je Slavko Goluža, izbornik muške rukometne reprezentacije nakon ogleda u Umagu

– Što se tiče naše igre bilo je puno dobrih stvari. Bilo je i nekih detalja koje moramo popraviti. Nisam zadovoljan ulaskom u drugo poluvrijeme. Igrali smo statičnu igru, ne smijemo tako ulaziti u utakmicu. Otklonit ćemo te pogreške. Dosta smo rotirali.

– Važno je da se nitko nije ozlijedio. Moramo nastavti u ovom ritmu i pritom dorađivati igru. Uvijek smo voljeli igati u sredini priprema, ali nije bilo vremena za to. Ključ je jaka obrana i trčanje 60 minuta. Imam i jednu molbu. Previše je halabuke oko mene i igrača. Molim za diskreciju. Sve informacije ćete dobiti na posljednjoj konferenciji za novinare prije polaska. Pustite nam još ova dva dana da odradimo maksimalno, zaključio je Goluža.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.