Hrvatski rukometaši protiv Srbije u Rijeci imaju posljednju provjeru pred SP

Hrvatski rukometaši protiv Srbije u Rijeci imaju posljednju provjeru pred SP

Hrvatska - Srbija (Centar Zamet, 18). Rukometaši su posljednji put u Rijeci gostovali u lipnju 2012. godine uoči odlaska na Olimpijske igre kada su izgubili od Švedske.

Hrvatski rukometaši/Getty Images

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu u Rijeci (Centar Zamet, 18 sati) protiv Srbije odradit će posljednju provjeru pred Svjetsko prvenstvo. Rukometaši su posljednji put u Rijeci gostovali u lipnju 2012. godine uoči odlaska na Olimpijske igre kada su izgubili od Švedske. Inače, utakmica u Rijeci je rasprodana, planulo je oko 2.000 ulaznica.

Damir Bičanić zbog viroze propustio utakmicu
Damir Bičanić propustio je utakmicu protiv Srbije u petak. Slavko Goluža pojasnio je da je Bičanić dobio trbušnu virozu, te je zbog toga bio pošteđen.

Utakmice protiv Srbije bile su jedina prilika da se u natrpanom rasporedu pokušaju posložiti sve potrebne kockice uoči svjetske smotre. Iako pripremne utakmice nikad nisu pravo mjerilo, pobjeda u Umagu protiv Srbije bila je važnia za podizanje atmosfere.

– Drago mi je da je utakmica bila prava. Bilo je dosta dobrih stvari i na jednoj i na drugoj strani i drago mi je da je to publika prepoznala i nagradila obje momčadi na pravi način. Od srca im se zahvaljujem na tome, rekao je Slavko Goluža, izbornik muške rukometne reprezentacije nakon ogleda u Umagu

– Što se tiče naše igre bilo je puno dobrih stvari. Bilo je i nekih detalja koje moramo popraviti. Nisam zadovoljan ulaskom u drugo poluvrijeme. Igrali smo statičnu igru, ne smijemo tako ulaziti u utakmicu. Otklonit ćemo te pogreške. Dosta smo rotirali.

– Važno je da se nitko nije ozlijedio. Moramo nastavti u ovom ritmu i pritom dorađivati igru. Uvijek smo voljeli igati u sredini priprema, ali nije bilo vremena za to. Ključ je jaka obrana i trčanje 60 minuta. Imam i jednu molbu. Previše je halabuke oko mene i igrača. Molim za diskreciju. Sve informacije ćete dobiti na posljednjoj konferenciji za novinare prije polaska. Pustite nam još ova dva dana da odradimo maksimalno, zaključio je Goluža.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.