Hrvatski sportaši otputovali na prve Europske igre

Hrvatski sportaši otputovali na prve Europske igre

Prva skupina hrvatskih sportaša i sportašica otputovala je na Europske igre u Baku.

Hrvatski sportaši pred put u Baku/Foto: HOO, Facebook

Prvi dio hrvatske delegacije zaputio se prema Azerbajdžanu, gdje će sudjelovati na prvim Europskim igrama od 12. do 28. lipnja.

U Baku su krenuli boksači, odbojkašice, vaterpolisti, stolnotenisači, karatisti, hrvači, gimnastičari i dio biciklista, a s njima i ostali članovi stručnih stožera te dio kompletne ‘misije’.

“U Bakuu vas čekaju uvjeti koji su daleko iznad standarda na koje ste do sada bili naučeni. Uvjeti smještaja viši su od standarda po olimpijskim selima, a i većina je sportskih objekata izgrađena tako da se na njima mogu organizirati olimpijske igre za čije će se domaćinstvo Azerbajdžan natjecati”, istaknuo je na ispraćaju predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Šef HR misije u Bakuu bit će Damir Šegota: “Na prvim Europskim igrama nastupit će šest tisuća sportaša iz 50 zemalja, koji će se natjecati u 24 sporta, a Hrvatska će na Igrama imati 107 sportaša u 16 sportova u pojedinačnoj konkurenciji te ženskoj odbojci i vaterpolu”, iznio je Šegota.

“Posebno će jaka biti natjecanja u borilačkim vještinama, a u čak osam sportova moći će se ispuniti norma za Olimpijske igre u Rio de Janeiru”, zaključio je.

Sportski ‘predvodnik’ prve grupe putnika za Baku bio je gimnastičar Mario Možnik. “Nisam sto posto spreman, ali dat ću maksimum kako bih osvojio jedno od odličja. Sigurno je da će biti jako teško jer se nisam još potpuno oporavio od ozljede i da se ne radi o prvim igrama Europe vjerojatno bih propustio natjecanje”, prokomentirao je europski prvak na preči.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.