Festival u Houstonu najstariji je festival dokumentarnog filma u SAD-u

Hrvatski sportski film “Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe!” pomeo konkurenciju

Hrvatski sportski film “Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe!” pomeo konkurenciju

Film o obitelji Kostelić pobijedio na festivalu gdje su se natjecali Spielberg i braća Coen

Redatelj filma Bruno Kovačević:”Lijepo je bilo predstavljati Hrvatsku u Houstonu na najstarijem festivalu dokumentarnog filma u SAD-u i pobijediti u velikoj konkurenciji.”

U jakoj konkurenciji 600 filmova iz čak 33 zemlje svijeta, “Gnothi SeautonUpoznaj samog sebe” autora Brune Kovačevića pobijedio je u kategoriji stranog dokumentarnog filma na filmskom festivalu Worldfest u Houstonu.  Na festivalu se natjecalo  više od tisuću filmova iz 72 zemlje, a hrvatski film osvojio je nagradu Gold Remi Award. Na svečanom finalu festivala pred 2000 uzvanika, u subotu je u Houstonu dodijeljena nagrada za film Gnothi Seauton o neponovljivom uspjehu obitelji Kostelić. Nagrada je veliko svjetsko priznanje za hrvatski dokumentarni film.

Direktor festivala Hunter Todd je pri dodjeli priznanja rekao da je priča o hrvatskim skijašima nevjerojatna i da će poslužiti kao inspiracija mnogim ljudima u svijetu, a prema njegovom mišljenju film ima svjetlu budućnost jer je motivirajući i ohrabruje svojim snažnim porukama u današnje vrijeme.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.