Hrvatski stolnotenisači  poraženi od Njemačke  

Hrvatski stolnotenisači  poraženi od Njemačke  

Foto: Ittf.com

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija upisala je poraz u susretu drugog kola u skupini. Njemačka je očekivano bila prejaka i slavila je s glatkih 3:0.

I uoči početka Europskog prvenstva bilo je jasno da će Hrvatska teško moći nešto tražiti u dvoboju s Njemačkom. Apsolutni favorit skupine i jedan od najvećih kandidata za zlatno odličje glatko je slavio s 3:0, a Hrvatska u tom dvoboju nije koristila usluge dvojice najjačih aduta.

Andrej Gaćina i Tomislav Pucar preskočili su dvoboj s Nijemcima i odmarali se za ono puno važnije što Hrvatsku očekuje od 19 sati, dvoboj protiv Španjolske i izravni sraz za drugo mjesto u skupini.

I dok je Njemačka prvog dana od Španjolske izgubila samo jedan set, Hrvatska joj je s rezervnom postavom otkinula dva. Tomislav Kolarek uzeo je set Ruwenu Filusu i izgubio s 3-1 dok je Frane Kojić također s 3-1 poražen od Renza WaltheraDimitrij Ovtcharov bio je prejak za Filipa Čipina i svladao ga s 3-0.

Španjolci su istovremeno s 3-1 svladali Bjeloruse, a večeras će im se uz Pucara i Gaćinu suprotstaviti Kojić ili Kolarek.

Europsko prvenstvo, skupina A, drugo kolo

Njemačka – Hrvatska 3-0

Ruwen Filus – Tomislav Kolarek 11:6, 11:6, 10:12, 11:9
Dimitrij Ovtcharov – Filip Čipin 11:4, 11:5, 11:8
Renzo Walther – Frane Kojić 11:4, 11:9, 6:11, 11:

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.