Hrvatski sudac na zanimljivom zadatku: “Stranog suca više respektiraju”

Hrvatski sudac na zanimljivom zadatku: “Stranog suca više respektiraju”

Hrvatski sudac Ivan Bebek u posljednja je dva tjedna sudio klubovima u Saudijskoj Arabiji.

U nesvakidašnjoj situaciji našao se hrvatski nogometni sudac s FIFA-inom licencom Ivan Bebek koji je protekla dva vikenda sudio u Saudijskoj Arabiji. Pravdu je dijelio na susretima Al Ahlija i Al Ittihada te Al Hilala i Al Shababa. Bebek ističe kako za strane suce ima više razloga.

“S jedne strane razlog tome su golemi medijski pritisci kojima su izloženi domaći suci, jer im svaku odluku seciraju do najsitnijih detalja, a drugi je što ulažu velike novce u nogomet pa hoće i iskorake po pitanju sudaca. Tako svaki klub u ligi tijekom sezone ima pravo nekoliko puta tražiti inozemne suce”, započeo je Bebek koji često odlazi u Saudijsku Arabiju.

“Doista sam često tamo, već imam najavu da ću uskoro opet. Inače, šef sudaca im je Englez Mark Clattenburg, a utakmice im dolaze suditi najeminentniji europski suci. Tamo su bili i Çakir, Kassai, Mažić, Skomina, najbolji talijanski suci. Svima je tamo super suditi”, nastavlja Hrvat koji kvalitetu nogometne igre uspoređuje s hrvatskom.

“Prije dvije-tri godine rekao bih da igraju nešto lošiji nogomet, ali sada to definitivno više nije slučaj. Utakmice su im pune tempa, igraju dosta brzo, možda su tek taktički nešto slabiji od naših igrača”, rekao je Bebek kojega igrači poštuju.

“Stranog suca igrači više respektiraju, to se uvijek osjeti. Tamo je dosta igrača iz Južne Amerike i Afrike, temperamentni su, ali pristojni, ne prave nikakve probleme”, zaključio je Riječanin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.