Hrvatski tenis na OI u Riu

Hrvatski tenis na OI u Riu

Hrvatsku će na turniru predstavljati Marin Čilić, Borna Čorić i Marin Draganja

foto facebook Hrvatski teniski savez

Nakon što je Međunarodna teniska federacija (ITF) u četvrtak objavila konačni popis sudionika teniskih natjecanja na predstojećim Olimpijskim igrama u Brazilu, saznali smo da će hrvatske boje braniti trojac kojeg čine Marin Čilić, Borna Čorić i Marin Draganja.

Usprkos nadama da će za Hrvatsku nastupiti još pokoji tenisač i tenisačica na ITF-ovoj objavljenoj listi mjesta se našlo samo za spomenutu trojicu.Dovoljan renking za nastup na OI-u nisu izborile ni Donna Vekić ni Ana Konjuh, uz koje teniske terene u Riu neće pohoditi niti Ivan Dodig.

Od našeg trojca na turniru Čorić i Čilić će se boriti u pojedinačnoj konkurenciji, dok će Čilić i Draganja zajedno nastupati u konkurenciji parova na turniru koji će se igrati na tvrdoj podlozi Olimpijskog teniskog centra u Rio de Janeiru.

Da će se u Riu igrati dobar tenis dovoljno govori podatak da su svi osvajači zlata iz Londona „čekirali karte za Rio“ i našli se na turniru. Amerikanka Serena Wiliams i Britanac Andy Murray brane svoje olimpijsko zlato u pojedinačnoj konkurenciji, dok će braća Bob i Mike Bryan kao i sestre Serena i Venus Williams pokušati isto u konkurenciji parova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.