Hrvatski teniski reprezentativci do 14 godina Mili Poljičak i Dino Prižmić europski prvaci u paru

Hrvatski teniski reprezentativci do 14 godina Mili Poljičak i Dino Prižmić europski prvaci u paru

Mili Poljičak osvojio i drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: HTS

Hrvatski teniski reprezentativci Mili Poljičak i Dino Prižmić, pod vodstvom izbornika Igora Blaževića,  juniorski su prvaci Europe u paru! Na Europskom prvenstvu uzrasta do 14 godina, koje je održano u češkom Mostu otišli su do kraja pobijedivši u finalnom susretu češku kombinaciju Hynek Barton, Matthew William Donald s 2:0 u setovima (6:4, 6:2).  Na putu do naslova pobijedili su u pet mečeva uz dva izgubljena seta.

Foto: HTS

Mili Poljičak ujedno je i europski doprvak u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je naš tenisač (4. nositelj) u finalu izgubio od Francuza Seana Cuenina u dva seta – 6:2, 6:3.

Europsko juniorsko prvenstvo u organizaciji Tennis Europe počelo se održavati 1976. godine, jednom godišnje u tri dobne skupine; 14, 16 i 18 godina. Ovaj događaj jedan je najpopularnijih i najuglednijih u kalendaru kako za igrače, tako i za nacionalne teniske saveze. Deset igrača koji su postali svjetski broj 1 na ATP listi bili su i osvajači Europskog juniorskog prvenstva, što dovoljno govori o značaju ovoga natjecanja.

Foto: HTS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.