Hrvatski teškaš najavio novi ulazak u ring: “Za 2017. sam gotov”

Hrvatski teškaš najavio novi ulazak u ring: “Za 2017. sam gotov”

Filip Hrgović progovorio je i o odlasku na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Nakon što je efektnim nokautima u prvoj rundi svladao Raphaela Zumbana i Pavela Šouru, Filip Hrgović već se okrenuo novim izazovima u profesionalnom boksu.

Iako protiv Čeha nije bio uvjerljiv kao u prvom profesionalnom meču protiv Zumbana, Hrgović je borbu prekinuo novim nokautom, iako priznaje kako ga je Šoura iznenadio na početku meča.

“Dobro me pogodio, u redu, nije bilo nešto strašno, ali me iznenadio i – probudio. Nedugo potom je sjeo taj desni direkt, moja specijalka. Nisam puno pokazao od boksa, nisam imao vremena. Ušao sam malo uspavano, no, završilo je da ne može bolje. Prva dva meča i prekidi u prvoj rundi, dosta spektakularno”, kazao je Hrgović koji se u prve dvije borbe boksao protiv iznimno inferiornih suparnika.

“Veselim se i spremam za nešto više. Je, ova dva suparnika nisu bila za podcjenjivanje, ali nisu ni bili na mojoj razini. Sve dosadašnje pripreme odradio sam kao da se spreman za naslov svjetskog prvaka. Ne spremam se zapravo za ove suparnike, nego za ono što mi dolazi kasnije, za teške mečeve”, nastavio je Hrgović koji je na nedavnoj pressici u Zagrebu najavio i borbu u hrvatskoj metropoli.

“U prvoj polovici sljedeće godine će sigurno minimalno jedan meč biti u Zagrebu. Da se mene pita, ja bih svaki dvoboj održao u Zagrebu, ali odluka je na promotorima. Makar, do sljedećeg ljeta bit će jedan barem meč u Zagrebu”, kazao je boksač iz Sesveta koji otprilike zna i datum svoje sljedeće borbe.

“Za 2017. sam gotov. Plan je da bih sljedeći meč imao 13. ili 20. siječnja, kroz sljedećih nekoliko dana ću znati točno”, zaključio je Hrgović koji u planu ima i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje mu preostaje loviti zlato, s obzirom da broncu iz Rija već ima.

“U ugovor sa Sauerlandom stavio sam opciju da me puste na OI u Tokiju. Svakako da me Igre zanimaju. Olimpijsko zlato moj je velik, još uvijek neostvaren cilj. Ne mogu, naravno, tvrditi sa stopostotnom sigurnošću da će to biti, tko zna gdje ću biti za tri godine. Možda prestanem boksati, a možda budem svjetski prvak, ali sigurno da bih želio boksati u Tokiju”, rekao je za kraj Hrgović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.