Hrvatski vaterpolisti američki sveučilišni prvaci

Hrvatski vaterpolisti američki sveučilišni prvaci

Jacob Merčep najkorisniji je igrač finala.

foto: hvs.hr

Hrvatska zastava u bazenu sveučilišnog kompleksa Stanford u kalifornijskom Palo Altu, nedaleko od San Francisca! Hrvatski vaterpolisti koji igraju u inozemstvu, ne oduševljavaju samo u svojim klubovima po Europi. Trojica hrvatskih igrača i jedan trener (pomoćni) osvojili su prošle nedjelje NCAA naslov ili Sveučilišno prvenstvo SAD.

Sveučilište Južne Kalifornije (University Southern California  – USC) nakon pet je godina osvojilo NCAA naslov ukupno jubilarni 10. za to sveučilište. Presudan doprinos trofeju dali su Jacob Merčep, Marin Dašić, te Luka Karaman, dok je pomoćni trener Marko Pintarić.

U finalu je USC pobijedio Stanford 14:12, a strijelac čak 5 pogodaka bio je ljevoruki Dubrovčanin Jacob Merčep, bivši igrač Juga CO, a s Hrvatskom vrstom do 18 godina, svjetski juniorski prvak 2016. u Podgorici. Još je jedan gol u finalu postigao donedavni vanjski igrač zagrebačke Mladosti, Marin Dašić. U polufinalu je pak, USC svladao UCLA 8:7 golom samo 5 sekundi prije kraja, a i u toj je utakmici Merčep s 3 gola bio prvi strijelac. Sasvim je razumljivo onda da je Jacob Merčep ponio na kraju i laskavi naslov najkorisnijeg igrača ili MVP završnog turnira.

izvor: hvs.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.