Hrvatska otvara Svjetsku ligu protiv Turske, povratak Boškovića i Burića

Hrvatska otvara Svjetsku ligu protiv Turske, povratak Boškovića i Burića

- Pred nama je izuzetno važna sezona u FINA Svjetskoj ligi. U igri je i izravan plasman na Olimpijske igre 2016, rekao je Ivica Tucak

Miho Bošković/Getty Images

Hrvatska vaterpolska reprezentacija utakmicom protiv Turske, u Zagrebu, otvara novu reprezentativnu sezonu 2014/15. Nakon kratke pauze, ljubitelji vaterpola ponovno će uživo pratiti Barakude, koje im daruju besplatan ulaz na prvu utakmicu na bazenu Mladosti u Zagrebu, koja se igra u utorak, 18. studenog, u 20.30 sati. Hrvatska u novoj sezoni FINA Svjetske lige u grupi C, uz Tursku, očekuje i Crnu Goru, Francusku te Italiju. Samo jedna momčad iz svake skupine prolazi u daljnji krug natjecanja, no obzirom da Italija, kao domaćin Superfinala ulazi izravno, C grupa će imati dva predstavnika u završnici.

U reprezentaciju Hrvatske, nakon dvogodišnje pauze, u Zagrebu se vraćaju Damir Burić i Miho Bošković. Iako je posljednje dvije godine bila načeta brojnim ozljedama i problemima, u novu sezonu Hrvatska ulazi snažna i željna novih medalja.

– Pred nama je izuzetno važna sezona u FINA Svjetskoj ligi. U igri je i izravan plasman na Olimpijske igre 2016. S nama u utakmici za Tursku nema kapetana Pavića koji se oporavlja od operacije koljena, Obradovića te Buljubašića, no oni će vrlo brzo biti s nama,  izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

– U reprezentaciju su se vratili Damir Burić i Miho Bošković koji će zasigurno ojačati momčad, a ove sezone na papiru reprezentacija može konkurirati za najsjajnije medalje!

Za utakmicu protiv Turske pozvani su: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Damir Burić, Andro Bušlje i Marko Macan, vanjski igrači: Maro Joković, Miho Bošković, Anđelo Šetka, Ante Vukičević, Ivan Domagoj Zović, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

Iako zbog ozljede nije pozvan za utakmicu protiv Turske, kapetan Josip Pavić najavio je novu sezonu te otkrio kakva je atmosfera u našoj najtrofejnijoj reprezentaciji.

– Veseli nas početak nove sezone koja nam je jako bitna. Atmosfera je odlična i svi jedva čekamo početak. Iako neću biti u sastavu za utakmicu s Turskom, vjerujem da ću već za iduću utakmicu u Francuskoj biti s momčadi. Pozivam sve da dođu 18. studenog na bazen Mladosti na Savi da dođu i bodre našu reprezentaciju te uživaju u vrhunskom vaterpolu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!, izjavio je Josip Pavić.

U sezoni 2014/15. Hrvatsku uz susrete u FINA Svjetskoj ligi očekuje i Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.