Hrvatski vaterpolisti u utorak protiv Mađarske, Ivica Tucak daje priliku mlađim igračima

Hrvatski vaterpolisti u utorak protiv Mađarske, Ivica Tucak daje priliku mlađim igračima

- Sve nas veseli zdravstveno stanje Sandra Sukna kojeg ćemo gotovo sigurno imati na Europskom prvenstvu, rekao je Tucak

Foto: HVS

Hrvatski vaterpolisti otputovali su u Mađarsku gdje ih očekuje uzvratna utakmica FINA Svjetske lige. U utorak će u Pečuhu, u utakmici bez rezultatskog imperativa, pokušati ostvariti što bolji rezultat. Hrvatska je prethodno izgubila šanse na odlazak na Finalni turnir FINA Svjetske lige u Dubai, a uzvratnu će utakmicu iskoristiti za uigravanje ususret Europskom prvenstvu koje se ovoga ljeta također igra u Mađarskoj.

– Obzirom na rezultatsku nebitnost, iskoristit ćemo ovu utakmicu da bismo dali priliku mladim igračima i vidjeli na što možemo računati u bliskoj budućnosti za neke od sljedećih akcija. Prvi puta smo pozvali u reprezentaciju ljevorukog Zovića za kojeg smatramo da je svijetla budućnost hrvatskog vaterpola, a debitirat će i Buha iz POŠK-a. Ovo je prilika da u ovakvoj utakmici pokažu što možemo očekivati od njih!,  izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao

– Idemo prema kraju klupske sezone, a ono što nas sve veseli je zdravstveno stanje Sandra Sukna kojeg ćemo gotovo sigurno imati na Europskom prvenstvu. Moramo vidjeti što je s ozljedom Andra Bušlje te se nadamo da je ovim pehovima i ozljedama koje nas prate cijelu godinu kraj. Od 08. – 14. lipnja, okupljanjem u Šibeniku, započet ćemo pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u Mađarskoj će igrati Marko Bijač i Petar Selem, te Luka Lončar i Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Ante Visković, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i  Domagoj Zović.

– Ovo će biti utakmica bez rezultatskog imperativa. U polovičnom smo sastavu, no idemo ostvariti najbolji mogući rezultat. Priliku će dobiti i neki igrači sa šireg popisa što će nam biti odlično za dodatna uigravanja, izjavio je Ivan Buljubašić i dodao: «Na prvenstvu imamo izuzetno tešku skupinu, no ako želimo osvojiti medalju, moramo proći skupinu.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.