Hrvatskim igračicama također dobar ždrijeb u Wimbledonu

Hrvatskim igračicama također dobar ždrijeb u Wimbledonu

I hrvatske igračice su saznale svoje protivnice u prvom kolu Wimbledona, a sve tri mogu biti zadovoljne ždrijebom koji su dobile na trećem Grand Slamu sezone.

Foto: Ana Konjuh/Facebook

Nakon muškog održan je i ždrijeb ženskog turnira Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira sezone. Trenutno Hrvatska ima tri predstavnice, a nadamo se da će kroz kvalifikacije uspjeti proći i druge dvije pa da budemo na brojci od čak pet.

Najbolje postavljena hrvatska predstavnica je Mirjana Lučić-Baroni koja je 26. nositeljica turnira. To joj je donijelo meč protiv Njemice Carine Witthöft u prvom kolu, 63. tenisačice svijeta. Ako to prođe prema očekivanju u drugom kolu igrala bi protiv pobjednice meča Khomracheve i kvalifikantice dok u trećem kolu čeka četvrta nositeljica Elena Svitolina.

Nositeljica je i mlada Ana Konjuh, ona je postavljena za 27. nositeljicu, a to ju je smjestilo samo jedan dio ždrijeba iznad Lučić-Baroni. U prvom kolu igrati će protiv 132. igračice svijeta, ali vrlo poznatog imena Sabine Lisicki koja na turnir dolazi sa zaštićenim renkingom. Daleko je Njemica od stare forme kada je bila i 12. na svijetu, ali i dalje ima odličan servis te bi mogla biti vrlo neugodna. U drugom meču Ana bi išla na pobjednicu meča Broady-Begu, a onda u trećem kolu najvjerojatnije čeka osam nositeljica Dominika Cibulkova.

U donjem dijelu ždrijeba je i treća naša predstavnica Donna Vekić. Ona kao 57. igračica na svijetu naravno nije nositeljica, ali dobila je u prvom kolu solidan ždrijeb, protivnica će joj biti 65. igračica svijeta Ruskinja Natalia Vikhlyantseva. Ukoliko preskoči prvu prepreku u drugom ju kolu vjerojatno čeka meč protiv šeste nositeljice Johanne Konte koja je sjajna igračica, ali ju je Donna nedavno pobijedila u finalu Nottinghama.

Danas ćemo saznati i ishod trećeg kola kvalifikacija u kojima su dvije naše predstavnice. Petra Martić igra protiv prve nositeljice kvalifikacija Srpkinje Krunić dok Jana Fett za protivnicu ima Ruskinju Blinkovu.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.