Hrvatskim judašima tek dvije pobjede prvog dana zagrebačkog Grand Prixa

Hrvatskim judašima tek dvije pobjede prvog dana zagrebačkog Grand Prixa

Na zagrebačkom Grand Prixu nastupaju neke od najvećih zvijezda svjetskog juda.

Tena Šikić/judo.hr

Prvog dana IJF Judo Grand Prixa Zagreb 2017 nastupilo je pet hrvatskih judoka, a po jednu pobjedu upisali su Bernard Azinović i Iva Oberan.

Na početku turnira nastupila su dva hrvatska judaša, Bernard Azinović (do 60 kg) i Marko Drašković (do 66 kg), te tri judašice, Matea Behin (do 48 kg), Tena Šikić (do 52 kg) i Iva Oberan (do 57 kg).

Azinović je u prvom kolu wazarijem svladao Nijemca Klemma, a zatim izgubio od aktualnog europskog prvaka Rusa Mšvidobadzea. Drašković je izgubio ipponom od Amerikanca Vargasa.

Kod judašica, Oberan je prošla Amerikanku Fulgentes u 1. kolu, a zatim izgubila wazarijem od Britanke SmytheDavis. Behin je izgubila ipponom od Francuskinje Duport, isto kao i Šikić od Slovenke Nareks.

“Tena Šikić nije dobro odradila borbu i puno iskusnija Slovenka je lijevim gardom izgradila prilike, a zatim i prošla dalje. Bernard Azinović je bolje odradio drugu borbu, koju je izgubio, nego prvu jer je bio malo usporen, ali Rus je bio dominantniji u gardu i pokazao kvalitetu kojom je osvojio europsko zlato ove godine. Marko Drašković je dobro odradio borbu s Amerikancem, ali zbog manjka iskustva se možda i prepao prilike za pobjedom”, prokomentirao je hrvatski dan trener Hrvoje Petranović.

U subotu 30. rujna na tatami izlazi osam hrvatskih judoka, među kojima vrijedi izdvojiti Barbaru Matić (do 70 kg) i Dominika Družetu (do 81 kg).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.