Hrvatskim vaterpolistima najteži mogući put do zlata

Hrvatskim vaterpolistima najteži mogući put do zlata

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je pobjedom nad Japanom kompletirala natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, a nakon što su i druge ekipe odigrale svoje posljednje grupne utakmice postalo je jasnije uparivanje ekipa u nastavku natjecanja.

Izabranici Ivice Tucka su prvim mjestom u skupini D osigurali izravan plasman u četvrtfinale, a to su još učinile ekipe Crne Gore, Srbije i domaćina Mađarske. Navedene ekipe imaju utakmicu odmora, budući da svi ostali koji su prošli iz grupne faze tek moraju odigrati utakmice osmine finala.

Slijedom navedenog, Hrvatska je dobila najteži mogući put do zlatne medalje, budući da u četvrtfinalu ide na pobjednika dvoboja Italija-Kazahstan. Pritom treba spomenuti kako Hrvatska u dvobojima s Italijom ove godine ima negativan skor, a posebno se pamte porazi u završnici Svjetske lige i na Turniru šest nacija, posljednjoj pripremi pred Svjetsko prvenstvo.

Budući da se očekuje da će Italija proći Kazahstan za očekivati je novi dvoboj Hrvatske i Italije, a ukoliko naši vaterpolisti prođu tu prepreku očekuje ih veliki dvoboj sa Srbijom, aktualnim olimpijskim, svjetskim i europskim prvakom. U slučaju prolaza i polufinalne prepreke u finalu najvjerojatnije čekaju Mađari, koji se na drugoj strani ždrijeba moraju obračunati jedino s Crnom Gorom kao izazovnim protivnikom.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.