Hrvatsko umjetničko klizanje dobilo pojačanje iz Francuske

Hrvatsko umjetničko klizanje dobilo pojačanje iz Francuske

Charles-Henry Katanović od četvrtka do subote će nastupati na ISU Grand Prix Croatia Cupu.

Foto: Twitter

Zagrebačka Ledena dvorana od četvrtka do subote biti će domaćin još jednog velikog natjecanja u umjetničkom klizanju – juniorskog ISU Grand Prixa Croatia Cupa.

Zagreb će ugostiti više od 120 najtalentiranijih mladih klizača iz čak 36 zemalja svijeta, a Hrvatsku će predstavljati četiri klizačke nade.

“Hrvatska reprezentacija nastupiti će sa tri klizačice, 16-godišnjakinjama Patricijom Skopančić i Katarinom Kitarović te 14-godišnjom Hanom Cvijanović, dok će u muškoj konkurenciji klizati naš novi član, Charles Henry Katanović. Ovaj 17-godišnjak živi u Francuskoj, od kuda mu je i majka, no kako mu je otac iz Hrvatske, odlučio je klizati za nas”, kazala je direktorica natjecanja, Melita Juratek Cipek.

“Charles je početkom rujna nastupio na juniorskom Grand Prixu u Salzburgu i izborio bodove u kratkom programu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, a nadamo se da će u Zagrebu isto uspjeti napraviti i u slobodnom programu. Ovo natjecanje biti će prilika za sve ljubitelje klizanja vidjeti doista najveće talente ovog sporta i sigurna sam, buduće olimpijske i svjetske zvijezde”, zaključila je Juratek Cipek.

Natjecanje u četvrtak od 10 sati otvaraju klizači kratkim programom, a nakon njih slijede nastupi sportskih parova i klizačica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.