Hrvatsko zagorje u pripremama za 7.Rally Kumrovec

Hrvatsko zagorje u pripremama za 7.Rally Kumrovec

7. INA Rally Kumrovec na rasporedu je 2. i 3. ožujka 2018. godine

Photo: Rally Kumrovec/Uroš Modlic

Sedmo izdanje INA Rally Kumrovec rezervirano je za prvi vikend mjeseca ožujka. Hrvatsko zagorje pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović organizira automobilističku utrku na kojoj će ugostiti posadu iz sedam zemalja.

Dvodnevna manifestacija započinje 2. ožujka atraktivnim prologom dugačkim dva kilometra na parkiralištu Termi Tuhelj, kojeg će posade voziti u dnevnim i noćnim uvjetima.

Drugi dana natjecanja započinje u devet sati ceremonijalnim startom u Muzeju Staro selo u Kumrovcu. Prvi brzinski ispit vozit će se sa startom u deset sati i devet minuta. Očekuje se veliki broj publike koja će moći uživati u adrenalinskoj vožnji petsto trkaćih automobila čije posade svladavaju 41,3 km brzinskih ispita kroz zagorski krajolik i očekuje ih se na cilju u 18:00 h.

U dosadašnjih šest Rallyja pobjedu su odnosile posade u Mitsubishi Lancerima. Mađar Janos Szilagyi trostruki je pobjednik koji je svoja dva naslova izborio s Botondom Csanyijem, dok mu je suvozačica Viktoria Zejda bila u premijernom izdanju utrke. Daniel Šaškin i Damir Bruner te Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek izborili su po jednu pobjedu. Prošlogodišnji pobjednik u Kumrovcu bila je austrijska posada sastavljena od Niki MayrMelnhofPoldi Welsersheimb u Fordu Fiesti klase R5.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.