Hrvatskoj u Kijevu prijeti neočekivano pojačanje za Ševčenka

Hrvatskoj u Kijevu prijeti neočekivano pojačanje za Ševčenka

Brazilac Marlos dobio je ukrajinsko državljanstvo te se očekuje kako će dobiti izbornikov poziv za utakmice protiv Kosova i Hrvatske.

Samo deset dana prije ključne utakmice za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo između Ukrajine i Hrvatske u Kijevu ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko dobio je veliko pojačanje jer je ukrajinsko državljanstvo dobio 29-godišnji Brazilac Marlos i očekuje se kako će ga Ševčenko odmah pozvati u nacionalnu momčad.

Marlos je u Ukrajinu stigao 2012. godine kada je postao igrač Metalista iz Harkiva da bi 2014. prešao u Šahtar iz Donecka. Brazilac je prošle sezone proglašen i najboljim igračem Šahtara.

“Uzimanje ukrajinskog državljanstva bila je Marlosova odluka. Ovo je dobra vijest kako za Šahtar tako i za reprezentaciju Ukrajine. Radi se o kvalitetnom igraču s odličnim ljudskim kvalitetama”, rekao je trener Šahtara Paolo Fonseca.

Dva kola prije završetka kvalifikacija Hrvatska je na vrhu skupine I sa 16 bodova koliko ima i drugi Island, dok je Ukrajina četvrta sa 14 bodova koliko ima i treća Turska.

Hrvatska će 6. listopada u Rijeci ugostiti Finsku, dok će Ukrajina istovremeno gostovati kod Kosova u Skadru. Tri dana potom slijedi odlučujuća utakmica u Kijevu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.