Hrvatsku čekaju neugodni susjedi u kvalifikacijama za SP! Grahovac: Moglo je bolje, ali i gore!

Hrvatsku čekaju neugodni susjedi u kvalifikacijama za SP! Grahovac: Moglo je bolje, ali i gore!

Nema odmora za naše rukometaše.

Nakon pomalo razočaravujećg Europskog prvenstva te osvojenog petog mjesta, došlo je vrijeme da se pogledi naših rukometaša usmjere prema dodatnim kvalifikacijama za SP koje neće biti tako jednostavne kao što su mnogi očekivali. Današnji ždrijeb u Zagrebu odlučio je da će Hrvatska za prolaz na SP morati nadjačati svoje susjede, rukometaše Crne Gore.

Naša reprezentacija ima svježa (i lijepa) sjećanja na sudare s Crnom Gorom -u generalci pred EP su ih pobijedili s rutinskih 25-22.

Predsjednik HRS-a, Tomislav Grahovac, bez pumpanja atmosfere želi dočekati dodatne kvalifikacije za koje vjeruje da će naši rukometaši proći bez poteškoća:

“’Moglo je bolje, ali moglo je i puno gore. Crna Gora je reprezentacija za svaki respekt što smo dobro vidjeli i u pripremnoj utakmici za ovo Europsko prvenstvo. U toj utakmici su pokazali zavidnu kvalitetu unatoč tome što im nije bilo nekoliko važnih igrača. Ne smijemo misliti da će biti lagano pogotovo uz činjenicu da se uzvratna utakmica igra u Crnoj Gori. Moramo se dobro pripremiti i biti koncentriranu jer kvalifikacijske utakmice znaju biti nezgodne’’

Dodatne kvalifikacije su na rasporedu u lipnju. Prva utakmica će se odigrati 8., 9. ili 10.6, a uzvrat bi trebao biti odigran četiri dana poslije. Svakako će biti zanimljivo vidjeti u kakvom će stanju naša seniorska reprezentacija dočekati lipanj s obzirom da bi do tada trebali saznati ime novoga trenera te vrlo vjerojatno novo pomlađenje reprezentacije.

Ostali parovi:

Srbija – Portugal

Litva – Island

Češka – Rusija

Slovenija – Mađarska

Bjelorusija – Austrija

Makedonija – Rumunjska

Nizozemska – Španjolska/Švedska *poraženi u finalu Europskog prvenstva

Norveška – Bosna i Hercegovina/Švicarska *spor nakon pretkvalifikacijskog susreta

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.