HSV potvrdio dovođenje Emira Spahića

HSV potvrdio dovođenje Emira Spahića

Emir Spahić potpisao je za Hamburger SV...

Emir Spahić/Foto: Gettyimages

Njemački nogometni prvoligaš Hamburger SV službeno je objavio kako je svoje redove pojačao BiH reprezentativcem Emirom Spahićem.

Rođeni Dubrovčanin i negdašnji kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine u HSV je stigao kao slobodan igrač, nakon što je sredinom travnja zbog nesuglasica s upravom Leverkusena napustio BayArenu. 34-godišnji će branič potpisati jednogodišnji ugovor, a svojim novim suigračima pridružit će se poslije liječničkog pregleda u ponedjeljak.

“Drago nam je što smo uspjeli pojačati obranu. Emir ima iskustva, kvalitetu i odlike pravog vođe. Sigurno će mnogo pomoći i mlađim igračima”, kazao je sportski direktor Peter Knäbel, na što se nadovezao i predsjednik Dietmar Beiersdorfer. “Spahić je klasa i donijet će nam stabilnost. Razgovarali smo i o njegovu incidentu u Leverkusenu te sve raščistili.”

Spahića se u posljednje vrijeme dovodilo u vezu s odlaskom u Hertu, no u posljednji je tren došlo do obrata i njegova pridruživanja klubu u kojemu nastupaju Ivica Olić i Ivo Iličević.

Spahić je karijeru počeo u Čeliku, a tokom bogate karijere nosio je dresove GOŠK-a, Zagreba, Šinika, Torpeda, Lokomotiva, Montpelliera, Seville, Anžija i Leverkusena. U majici zmajeva odigrao je 79 susreta te se tri puta upisao u strijelce. Od reprezentativnog dresa oprostio se početkom kolovoza prošle godine, no vrlo brzo je ipak povukao svoju odluku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.