Oduševili njemački reprezentativci: Hummels poslao poruku navijačima koji su vikali ‘Seig Heil’

Oduševili njemački reprezentativci: Hummels poslao poruku navijačima koji su vikali ‘Seig Heil’

Njemačka je preživila teško gostovanje u Pragu, te je u konačnici golom Matsa Hummelsa u 88. minuti slomila otpor Češke i ostala stopostotna na vrhu grupe C u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. No, pobjedu Njemačke je u Pragu zasijenila skupina njemačkih navijača koji su cijelo vrijeme pokušavali pažnju s terena preseliti na tribine.

Prvo su ometali intoniranje himni, da bi potom palili pirotehnička sredstva. To nije bilo dovoljno pa su nakon uvreda na račun strijelca prvog gola Tima Wernera, počeli s izvikivanjem nacističkih parola. Čuo se i zloglasni ‘Seig Heil’ pozdrav, a navedeno je izazvalo veliku reakciju među njemačkim reprezentativcima koji su jednoglasno osudili ovakvo ponašanje navijača.

Najglasniji među njima je bio Mats Hummels, junak Njemačke koji je svojim golom donio tri boda usred Praga. Hummels je nakon utakmice izjavio kako ga je sram takvog ponašanja navijača, te da on zapravo takve ljude niti ne može nazvati navijačima.

“Ovo je katastrofa. Ovakva podrška s tribina nam ne treba. Ovo nisu navijači, to su huligani koji nemaju veze s nogometom. Cijelo su vrijeme vrijeđali Wernera i skandirali su nacističke poruke. Kako sam rekao, to nisu naši navijači, od njih se distanciramo i ne želimo se dovoditi u vezu s ovim”, zaključio je obrambeni igrač Bayerna i ponajbolji stoper svijeta.

Njemački reprezentativci nakon utakmice nisu otišli pozdraviti navijače u znak protesta za ponašanje nekolicine navijača, te su tim potezom oduševili nogometni svijet.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.