HUNS dobio pravnu bitku: Cibalia u prioritetnoj skupini

HUNS dobio pravnu bitku: Cibalia u prioritetnoj skupini

Svi igrači Cibalije dobit će novac koji im klub duguje...

Foto: commons.wikimedia.org/

Igrači Cibalije uvršteni su u prioritetnu skupinu u predstečajnoj nagodbi, te će sav novac koji im klub duguje dobiti najkasnije do studenog 2017. godine. Hrvatska udruga nogometni sindikat je tim povodom objavila priopćenje koje potpisuju predsjednik Dario Šimić i glavni tajnik Marijo Jurić.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: “Poštovani, nad HNK Cibalijom je 16.10.2014 otvoren postupak predstečajne nagodbe. Zaposlenici HNK Cibalije, njih 22, u predstečajnoj nagodbi svrstani su u prioritetnu skupinu, te kao takvi nisu trebali umanjivati svoja potraživanja. Obzirom kako igrači HNK Cibalije nisu radnici nego samostalni djelatnici, trebali su prema planu financijskog rekonstruiranja umanjiti svoja potraživanja za 60%, dok je preostali iznos tražbine u iznosu od 40% klub trebao isplatiti bez kamate u roku od osam godina, s počekom od dvije godine.

HUNS se od početka nije slagao sa planom rekonstrukcije, te je uputio svoje primjedbe i prijedloge HNK Cibaliji i pravnoj službi HNS-a, te smo o svemu navedenom izvijestili UEFA-in odjel za licenciranje, te našu krovnu organizaciju FIFPro. Između ostalih jedan od glavnih zahtjeva je bio da HNS da uputu svim klubovima da igrače kao osobe od esencijalne važnosti za postojanje kluba, svrsta u primarnu skupinu u naplati potraživanja, odnosno da ih se izjednači sa radnicima kluba, s obzirom kako odnos između kluba i igrača ima sva obilježja radnog odnosa (igrači rade po nalogu poslodavca, rade za jednog poslodavca, imaju godišnji odmor…).

Ovim putem izvještavamo kako su igrači prema novom planu financijskog rekonstruiranja svrstani u prioritetnu skupinu, te su im potraživanja priznata u 100%-tnom iznosu. Isplata bi trebala ići u četiri rate od 1. svibnja 2016. do studenog 2017. Ovim putem izražavamo pohvale HNS-u na uputama koje su dali HNK Cibaliji. Isto tako HUNS upućuje i pohvalu novom rukovodstvu HNK Cibalije na čelu sa predsjednikom Miroslavom Gagrom na razumijevanju i uloženom naporu prilikom izmjene plana financijske rekonstrukcije.

Socijalni dijalog između HNS-a, klubova i HUNS-a, polako postaje sredstvo rješavanja problema u hrvatskom nogometu. Veselimo se pozitivnim pomacima i nadamo još boljoj i efikasnijoj suradnji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.