Hvalevrijedan projekt: Otvorena atletska škola za djecu s invaliditetom

Hvalevrijedan projekt: Otvorena atletska škola za djecu s invaliditetom

U Makarskoj je otvorena nova atletska škola za djecu s teškoćama u razvoju.

Marija Židić, trenerica u atletskoj školi/Foto: www.hpo.hr

Krajem veljače u Makarskoj je konačno realiziran hvalevrijedan projekt Trenera velikog srca – otvorena je atletska škola za djecu s teškoćama u razvoju, koja će se – uz svesrdnu pomoć educiranih stručnjaka sada moći – nesmetano baviti sportom.

Projektu su podršku dali Hrvatski paraolimpijski odbor i grupacija Allianz, a na predstavljanju je prisutnima svoje vještine pokazao proslavljeni hrvatski paraolimpijac Branimir Budetić, odmjerivši snage s Makarankom Anđelom Stanić, inače svjetskom prvakinjom u kickboxkingu.

Direktor splitske poslovnice Allianza Dino Drača tom je prigodom izjavio: “Dosadašnja pozitivna iskustva iz atletskih i plivačkih škola, koje su već dijelom ovoga projekta, kao i napredak njihovih polaznika, ohrabruju nas da gledamo prema naprijed i stalno tražimo nove mogućnosti za one koji se žele baviti sportom. Posebno nas, pak, raduje podrška svih uključenih te činjenica da se radi o projektu s dugoročnim potencijalom, od kojega će koristi imati ne samo djeca s poteškoćama u razvoju, već i sama zajednica.”

“Upravo ovi mladi sportaši, zbog kojih smo se okupili ovdje, svakodnevno nas poučavaju da barijere postoje samo u našim glavama te kako nema toga što se ne može ostvariti radom i predanošću”, zaključio je Drača.

Sam je program osmišljen na način da djecu potakne na bavljenje velikim brojem atletskih disciplina, a naglasak će biti na sinergijskom učinku individualnog i grupnog rada. Djeca s teškoćama u razvoju, također, imat će prigodu raditi i trenirati s ostalim sportašima, što bi trebalo poboljšati i njihovu socijalizaciju te uklopljenost u društvo.

Projekt Treneri velikog srca pokrenut je krajem listopada 2013, a velika mu je podrška bila naša poznata paraolimpijka Ana Sršen. Do sada je otvoreno mnogo plivačkih i atletskih škola diljem Lijepe naše, a u cijelu su priču uključeni i izbornik atletske reprezentacije osoba s invaliditetom Tomislav Krstičević te Kineziološki fakultet u Zagrebu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.