I DRUGI PORAZ HRVATICA

I DRUGI PORAZ HRVATICA

Hrvatska – Srbija 4:8 (3:1, 0:2, 1:3, 0:2)

Facebook/belgrade2016/MarkoVlaovic

Hrvatske vaterpolistice nisu uspjele napraviti iznenađenje u 2 kolu skupine B. Dvoboj dvije dosta izjednačene ekipe pripao je domaćinu turnira koji je imao više snage i pobjedio s 8:4. U prvoj dionici Hrvatice izgledaju odlično, čvrsto u obrani sa sigurnom Ratković na vratima i raspoloženom kapetanicom Emmi Miljković koja organizira igru i postiže pogotke. Srpske igračice nemaju rješenja, a onda je Jelena Vuković pokušala iz poprilične daljine i – uspjela.

Nakon toga u nastavku utakmice pad u igri djevojaka izbornika Savine. Srpkinje igraju na rubu dozvoljenoga, visoki presing, udaraju kad god stignu. Suci blagonaklono promatraju tijek zbivanja i redovito uzimaju loptu hrvatskim Sirenama. Nakon takvog sudačkog kriterija, nije bilo lako napasti, a uz to rapidno je padala snaga i koncentracija. Ključna stavka u ovakvoj utakmici je i realizacija igrača više, a taj segment Hrvatice su odigrali vrlo loše. Niti jedan pogodak s igračicom više u bazenu, no to je povezano s koncentracijom i snagom. Razigrala se Jelena Vuković iskoristivši dva igrača više zaredom i domaćin turnira pobjegao je na dva razlike. Kada je sredinom posljednje četvrtine Ćorović povisila na +3 (7:4), bilo je jasno da je za hrvatsku ekipu prekasno. Više se ništa nije moglo promijeniti.

Unatoč porazu treba pohvaliti ovu jako mladu reprezentaciju koja je željom, hrabrošću i znanjem pokazala da je pred njom uistinu svjetla budućnost. Mlada Ratković na golu gotovo savršeno je branila udarce iz blizine, no mana joj je kad protivnice odapnu iz velikih razdaljina. Ivana Butić se lavovski borila, suci joj nisu bili skloni, na centru je izborila bar tri isključenja, ali suci Naumov i Kun to nisu htjeli registrirati.

Hrvatska: Ratković, Miljković 2, Županić, Balić 1, Lordan, Skelin, Brnas, D. Butić, Bukić, I. Butić 1, Bozan, Gegić, Srhoj
Srbija: Jovetić, B. Rudić, Pantović, Ćorović 1, Miladinović, Dujović, Luka, T. Rudić 2, Milovanović, Vuković 4, Ivković, Jakovljević 1, Aleksandrović.
IGRAČ VIŠE: Hrvatska 0-5, Srbija 2-7
PETERCI: Hrvatska-, Srbija-
IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Vuković (Srbija)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.