I Njemice bolje od Hrvatica

I Njemice bolje od Hrvatica

Hrvatska – Njemačka  9:20  (0:6,5:3, 3:6, 1:5 )

U posljednjem kolu po skupinama hrvatske vaterpolistice ubilježile su i peti poraz na Europskom prvenstvu. Punih 10 i pol minuta trebalo je našim igračicama da zatresu suparničku mrežu. Uspjelo je to Anamariji Brnas s 6 metara, da bi potom u manje od tri minute Hrvatice još tri puta pogađale vrata njemačke vratarke Biance Ahrens. Ova druga četvrtina najbolje je odigrana dionica hrvatskih vaterpolskih reprezentativki na prvenstvu. Raspoložene su bile Ivana Butić i Dina Lordan, a igru je kao po običaju usmjeravala kapetanica Emmi Miljković. Nažalost, to je bio kratkotrajan bljesak jer u idućoj četvrtini izabranicama Nikše Savina ponestalo je snage i koncentracije pa su se suparnice odvojile i na koncu mirno privele utakmicu kraju. Što se efikasnosti napada tiče, ovo je bilo najbolje izdanje Hrvatske ženske vaterpolske vrste na Europskom prvenstvu u Beogradu.

 

Hrvatska: Ratković, Miljković 2, Županić, Balić 1, Lordan 2, Skelin, Brnas 1, D. Butić 1, Bukić 1, I. Butić 1, Bozan, Gegić, Srhoj

Njemačka: Ahrens, Vosseberg, Kreys, B. Seiyert 3, Blomenkamp 8, Deike 2, A. Seyfert 1, Kern 2, Stiefel 1, Adamski 2, Gelse 1, Ebell, Reinhart.

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 1-9, Njemačka 9-15

PETERCI: Hrvatska 1-1 , Njemačka 1 -1

IGRAČICA UTAKMICE:  Claudia Blomenkamp (Njemačka)

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.