IAAF izostavio Sandru Perković u izboru za atletičarku godine

IAAF izostavio Sandru Perković u izboru za atletičarku godine

IAAF je u uži izbor nominirao Novozelanđanku Valerie Adams, Shelley-Ann Fraser-Pryce iz Jamajke te Čehinju Zuzana Hejnovu.

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković nije ušla u uži izbor među tri kandidatkinje za titulu najbolje svjetske atletičarke u 2013. u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF). Unatoč skoro savršenoj sezoni u kojoj je dominirala pobijedivši sa sedam od osam mitinga Dijamantne lige, pritom dominantno osvojivši naslov svjetske prvakinje u Moskvi.

IAAF je u uži izbor nominirao Novozelanđanku Valerie Adams, Shelley-Ann Fraser-Pryce iz Jamajke te Čehinju Zuzana Hejnovu. Konkurencija je bila više nego jaka jer su sve spomenute atletičarke dominirale u svojim disciplinama. Sandra je ipak razočarana.

– Ne razumijem njihovu odluku i ovaj odabir. Moja sezona je bila kao i iz snova, rijetko se viđa takva dominacija. Cijelu sezonu sam po IAAF-ovim rezultatima bila prva atletičarka ove sezone. Nakon Moskve sam bila treća na toj ljestvici, ali bacači ne mogu pratiti sprintere koji mogu nastupiti u više disciplina, rekla je Sandra Perković.

U konkurenciji atletičara borit će se Usain Bolt, Bohdan Bondarenko i Mohammed Farah.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.