Ibanez: “Cijela Argentina je u panici, gledati SP bez Messija bi bila ogromna tragedija“!

Ibanez: “Cijela Argentina je u panici, gledati SP bez Messija bi bila ogromna tragedija“!

Foto: Vecernji.hr

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, Argentinac Luis Ibanez, teško proživljava posljednje dane. S obzirom da je veliki navijač Argentine, zasigurno mu nije lako s obzirom da njegovi Gaučosi ne igraju dobro i nalaze se tek na šestom mjestu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U prijevodu, to znači da kolo prije kraja moraju pobijediti Ekvador na izuzetno teškom gostovanju u Quiotu, kako bi prošli direktno na Mundijal.

“Ekvador je jedno od najtežih gostovanja na svijetu jer se igra na čak 2 800 metara nadmorske visine. No ono što je još gore je to da je trener Ekvadora odmah nakon poraza od Brazila izjavio da će dati sve od sebe da zaustavi i Argentinu. A znate li zašto? Jer je Argentinac, riječ je o Jorge Celicu, koji se inati cijeloj Argentini i tako dobija medijski prostor“, izjavio je Lucho.

Iz Saveza su pokušali sve, čak su i smjestili posljednju domaću utakmicu na kultnu La Bomboneru sa žestokim navijačima Boca Juniorsa.

“Reprezentacija od 1997. godine nije igrala na tom stadionu, jer se uvijek igra na Riverovom. Odlučili su to promijeniti iz Saveza kako bi uplašili Peruance jer nema atletske staze i navijači su bliži terenu. No, zaboravili su da nije ista atmosfera na utakmicama Boce kada pjeva cijeli stadion i Argentine, kad navijaju više – manje samo ovi iza gola“, priznao je Ibanez.

Za kraj, osvrnuo se i na mogućnost da se Argentina ne plasira na Svjetsko prvenstvo:

“Cijela argentina strahuje od toga, a u Ekvadoru nismo slavili od 2001. godine. Svi su u panici, no prekjučer smo vidjeli koliko je Messi doista važan za reprezentaciju. Protiv Perua je igrao sam, no nije imao sreće jer mu u napadu suigrač nije Suarez nego Benedetto. Pa namjestio mu je šest prilika, a ovaj ne može zabiti. Mogao je dati barem dva. Bila bi to tragedija da se Messi ne plasira u Rusiju i nadam se da se to neće dogoditi“, zaključio je Ibanez.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.