Svjetsko prvenstvo za kadetkinje i kadete

Ida Štimac osvojila srebrnu medalju u slalomu

Ida Štimac osvojila srebrnu medalju u slalomu

Foto: Hrvatski skijaški savez

Slalom su na Topolinu danas vozili starije kadetkinje i kadeti (U16) dok je za one mlađe (U14) danas bio na rasporedu veleslalom.

Ida Štimac do srebra u slalomu stigla je uz 37 stotinki zaostatka za najbržom Nejom Dvornik (SLO). U svojoj izlaznoj kadetskoj sezoni, Ida je još jednom oduševila u slalomu. Oduševio je svakako i Tiriel-Luka Abramović petim mjestom slaloma, uz 1.46 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom. Ovaj rezultat još i dodatno vrijedi uzme li se u obzir da je Tiriel-Luka 2001. godište, dok su svi dečki ispred njega u plasmanu danas bili 2000. godište.

Od ostalih naših predstavnika spomenimo vožnju slaloma Maje Fućak  (2001). koja je  zauzela 14. poziciju dok je Petra Dragičević bila  46., u svom godištu (2001).

Dečki za razliku od cura nisu imali tako uspješan dan Dario Komšić odustao je u prvoj vožnji slaloma dok je Mateo Rački diskvalificiran u drugoj vožnji.

U vožnji veleslaloma U 14,  Lea Špehar Garaj  završila je uz 1.81 sek. zaostatka za najbržim vremenom. Kod dečki  Roko Begović bio je 21. dok je Jakov Petrović 23., u svom godištu (2003.) treći i četvrti. Tin Ivo Baotić nije završio svoj nastup.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.