Igor Krmpotić, nogometaš na radu u Kanadi za HR: Ovdje je vrhunac zaigrati za Toronto u MLS ligi

Igor Krmpotić, nogometaš na radu u Kanadi za HR: Ovdje je vrhunac zaigrati za Toronto u MLS ligi

- Najveća mi je želja postati član nekog hrvatskog kluba koji se bori za Europu ili čak nekog poznatog europskog kluba, kaže Krmpotić

Igor Krmpotić

Igor Krmpotić mlada je nada hrvatskog nogometa. 21-godišnji polivalentni veznjak trenutno brani boje hrvatskog kluba u kanadskoj prvoj nogometnoj ligi, a riječ je o Toronto Croatia. Trnovit je bio njegov put do profesionalnog nogometa kojeg se “dokopao” iz nogometnog kluba “Banovac” iz Gline koji se natječe u međužupanijskoj ligi, odnosno četvrtom rangu hrvatskog nogometa. Naime, njegov talent je itekako izlazio na vidjelo u nižem rangu natjecanja gdje ga je primijetio Robert Mesić koji je svojevremeno branio boje zagrebačke Lokomotive, te mu osigurao transfer u kanadskog drugoligaša Milton SC. Ondje je proveo samo dva mjeseca te je kao najbolji igrač osigurao transfer u najtrofejniji kanadski nogometni klub.

– Na početku sam se teže snalazio jer se, naravno, primijeti ogromna razlika između amaterskog i profesionalnog nogometa. Život nogometaša nije ni približno lak kako se čini, pogotovo u državi koja nije tvoja domovina. Zbog intenzivnijih i brojnijih treninga mi je padao mrak na oči, no brzo sam dostigao željenu kondiciju te je dalje sve teklo po planu, kaže talentirani Krmpotić.

– Drukčiji je sistem odigravanja lige u Kanadi, nakon regularnog dijela sezone smo igrali knockout fazu, odnosno četvrtfinale, polufinale i finale gdje smo na neutralnom terenu odmjerili snage s prvoplasiranim nogometnim klubom York Region Shooters koji su ipak gigant kanadskog nogometa pa su samim time i bili bolji od nas u finalu. Doduše išlo se na izvođenje jedanaesteraca no, ruku na srce, zaslužili su!, kaže mladi Krmpotić pobliže pojašnjava situaciju.

– Sezona u Kanadi je gotova, zato sam se i vratio kući u Glinu gdje većinu vremena provodim s obitelji i djevojkom Dijanom koja mi je velika podrška u svemu ovome. Nadam se da će otputovati sa mnom u Kanadu da ne bih bio previše nostalgičan, kroz smijeh će Krmpotić, za kojeg su kanadski mediji uvjereni da je veliki potencijal koji može donijeti mnoge trofeje u vitrinu “hrvatskog” Toronta.

Postoji li mogućnost povratka u Hrvatsku?

– Svakako postoji jer postoje hrvatski drugoligaši i poneki prvoligaš koji su pokazali interes za mene, no budimo objektivni, teško je naći hrvatskog drugoligaša koji likvidno posluje te u kojem mogu osigurati vlastiti opstanak, kako u životu, tako i u nogometu. U Kanadi je vrhunac doći do nogometnog kluba Toronto FC koji se natječe u američkoj MLS ligi koja je sve popularnija i kvalitetnija, a nogomet se igra i srcem i glavom, stoga logično trebam ići što boljim putem kako bih možda jednog dana postao netko i nešto, konstatirao je Igor Krmpotić.

Dobijaš li kakve savjete od drugih igrača?

– Najviše mi pomaže kapetan Josip Keran, bivši igrač NK Dugopolja, neviđeni profesionalac i veliki čovjek, ugodno mi je s njim na terenu, daje mnogo korisnih savjeta i meni i kompletnom timu, stvarno je od velikog značaja za momčad. Vjeruje da ću jednog dana postati važno ime hrvatskog nogometa. Tu je i 17-godišnji Mykola Chachula. Vidite, nisu svi Hrvati u momčadi, Mykola je Ukrajinac, strašan talent, nebrušeni dijamant kanadskog nogometa, baš je neki dan potpisao ugovor s FC Torontom. Drago mi je što odlazi u američku ligu i polako uspijeva, ali mi je isto tako i žao što neću više dijeliti svlačionicu s takvim igračem, tko zna, možda jednog dana, rekao je Krmpotić.

– Najveća mi je želja postati konstantan igrač bez ozljeda, dostići svoj vrhunac i možda jednom postati član nekog hrvatskog kluba koji se bori za Europu ili čak nekog poznatog europskog kluba. Svi koji se bave nogometom znaju o čemu pričam, svi su bar jednom sanjali tako nešto, zaključio je Igor Krmpotić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.