Igor Lovrinov: “Apsolutno podržavam rad Opatijske inicijative jer je hrvatski sport na dnu“

Igor Lovrinov: “Apsolutno podržavam rad Opatijske inicijative jer je hrvatski sport na dnu“

Trener odbojkaške reprezentacije Hrvatske dao je svoje viđenje oko ovog projekta.

Foto: Novilist.hr

Sredinom prosinca prošle godine nakon poziva predsjednika Rijeke Damira Miškovića, u Opatiji su se okupili predstavnici pet hrvatskih loptačkih saveza te nakon sastanka u trajanju od tri sata sa sastanka izašli s projektom Opatijska inicijativa.

To je projekt koji je trebao financirati loptački sport bez dodatnog opterećivanja državnog proračuna. Sami projekt naišao je na odobravanje brojnih državnih institucija, a s obzirom da hrvatski sport u globalu ima problem nedostatka financijskih sredstava i više je nego logično da je svaka inicijativa vezana uz rješavanje financiranja sporta u Hrvatskoj dobrodošla.

“Apsolutno podržavam Opatijsku inicijativu zbog bavljenja statusom sporta u Hrvatskoj, jer smatram da sport ide u crnu jamu bez kraja. Zvuči mi fantastično, čak predobro da bi bilo istinito, no vidim dva potencijalna problema ove akcije“, izjavio je Igor Lovrinov, najtrofejniji riječki trener i aktualni trener hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

“Problema bi moglo biti s TV pravima i povećanjem boravišne pristojbe, jer mislim da će se u toj točki razni segmenti društva dignuti na noge i pitanje je ima li sport tu snagu da ih nadmaši. Jako dobro mi zvuči povećanje manipulativnih troškova u kladionicama, no ponavljam da je fantastično to što se pojavio netko i ponudio rješenje tih problema. Iako su vaterpolisti prvaci svijeta, u ostalim sportovima smo na dnu i zato nam je potrebna jasna strategija razvoja sporta“, izjavio je Lovrinov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.