Igor Šimunčić uoči kvalifikacija za EP za portal HR: Nakon prvog turnira bit ćemo pametniji

Igor Šimunčić uoči kvalifikacija za EP za portal HR: Nakon prvog turnira bit ćemo pametniji

- Nezahvalno je davati ikakve prognoze jer jedna utakmica može jako puno promijeniti.Plan je pokušati osvojiti drugo mjesto i dodatne kvalifikacije, a ako se ukaže prilika napasti prvo, rekao je izbornik muške odbojkaške reprezentacije

Igor Šimunčić s odbojkašima Hrvatske/ Foto www.cev.lu

Hrvatsku mušku odbojkašku reprezentaciju u iduća dva vikenda očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Izabranici Igora Šimunčića odmjerit će snage protiv Nizozemske, Crne Gore i Rumunjske. Prvoplasirana ekipa nakon dva turnira osigurat će direktan plasman na Europsko prvenstvo, dok drugoplasirana ekipa ide u dodatne kvalifikacije.

– Vrlo je nezahvalno previše prognozirati. Ako ćemo gledati svjetske i europske ljestvice onda je jasno da je Nizozemska favorit u ovim kvalifikacijama. Isto tako ne bježimo od toga da ćemo ići najmanje na drugo mjesto i dodatne kvalifikacije. U puno slučajeva se pokazala da kvalifikacije za velika natjecanja treba igrati od utakmice do utakmice i nakon prvog turnira ćemo biti puno pametniji, rekao je Igor Šimunčić, izbornik muške odbojkaške reprezentacije, za portal Hrvatska reprezentacija.

Hrvatska će turnir u Crnoj Gori otvoriti u petak protiv Nizozemske (15.30 sati), nakon čega ju u subotu očekuje ogled protiv Crne Gore (18), te u nedjelju protiv Rumunjske (15.30).

– Nezahvalno je davati ikakve prognoze jer jedna utakmica može jako puno promijeniti, a mi znamo biti svjetski prvaci kada treba podcijeniti protivnika. Treba se maksimalno spremiti i s tom  mišlju idemo u ove kvalifikacije, da provedemo svoj plan koji smo zacrtali. Plan je dakle pokušati osvojiti drugo mjesto, a ako se ukaže prilika napasti prvo, usvrdio je Šimunčić.

Drugi kvalifikacijski turnir na rasporedu je od 23. do 25. svibnja u Zagrebu.

– Domaći teren nudi određenu prendost u odnosu na protivnike i mi ćemo pokušati iskoristiti tu prednost. Crna Gora je domaćin  prvog turnira što nam ne ide u prilog jer upravo nam je ta reprezentcija glavni konkurent za drugo mjesto. Po mnogim stvarima gledano ovo su najteže kvalifikacije od kada vodim reprezentaciju. Bit čemo u najjačem sastavu od onoga što u ovom trenutku imamo na raspolaganju. Kovčević i Vulin nisu ovdje zbog ozljeda. Imamo 15 igrača u kadru, u srijedu ćemo odlučiti kojih će 12 igrača igrati kvalifikacije, zaključio je Igor Šimunčić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.