Igor Šimunčić za portal HR: Najveća glupost bila bi pogledati tablicu i opustiti se uoči drugog turnira

Igor Šimunčić za portal HR: Najveća glupost bila bi pogledati tablicu i opustiti se uoči drugog turnira

U ovakvoj situaciji stvarno bi bilo šteta da osvojimo prvo mjesto i osiguramo odmah direktan plasman na Europsko prvenstvo, posebice u situaciji kada drugi turnir igramo na domaćem terenu, rekao je hrvatski izbornik

Igor Šimunčić s odbojkašima /Foto www.cev.lu

Bolje nije moglo. Hrvatska muška odbojkaška reprezntacija s prvog turnira kvalifikacija za Europsko prvenstvo vratila se s maksimalnih devet bodova odnosno čak pet bodova prednosti ispred drugoplasirane Crne Gore. Hrvatskoj su se poklopili mnogi rezultati,Crna Gora pobijedila je Nizozemsku, dok je Rumunjska pak u pet setova svladala Crnu Goru. Dok su hrvatski odobjkaši prvi turni prošli neokrznuti, ostale reprezentacije međusobno su si otkinule dosta bodova.

– U bodovnom smislu nije moglo bolje, čak i rezultati na koje nismo mogli utjecati su nam išli u korist.  Rekao bih da smo na ovom prvom turniru ostvarili više nego što smo objektivno planirali. Naravno da je sada sportski razmišljati da nam i ambicije rastu, sam pogled na tablicu govori da imamo veliku prednost, rekao je Igor Šimunčić, izbornik muške odbojkaške reprezentacije, za portal Hrvatskareprezentacija.

Plasman na Europsko prvenstvo izborit že prvoplasirana reprezentacija iz skupine, dok druga momčad ide u dodatne kvalifikacije.

– I dalje idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo i drugi turnir privesti uspješno kraju i osigurati Europsko prvenstvo. Bilo kakve kalkulacije i prognoze su nezahvalne jer to sve i dalje dosta izjednačene ekipe. Rezultati s prvog turnira dovoljno govore, puno setova završilo je na razliku, rekao je Šimunčič.

– Nizozemska nije odigrala na razini kakvu ima po igračkom kadru, ne bi sada ulazio u to koji su njihovi razlozi, već to je jednostavno činjenično stanje stvari. Ako ćemo gledati s druge strane mi smo i  zadnji put u Zagrebu pobjedili 3:0. Iznenadilo me je da su izgubili od Crne Gore što je pokazalo da očito nešto ne štima u njihovim redovima. Siguran sam da će sada posložiti i da će biti puno spremniji i opasniji na drugom turniru,

Drugi turnir na rasporedu je od petka do nedjelje u zagrebačkom Domu odbojke Bojan Stranić.

– Mislim da bi najveća glupost bila sada gledati tablicu i opustiti se uoči drugog turnira. Ono što je dobra stvar jest da smo praktički osigurali drugo mjesto i dodatne kvalifikcije, a za prvo mjesto i direktan plasman moramo upisati još barem dvije pobjede da bismo bili sigurni. Idemo iz utakmice u utakmicu, držimo sve u svojim rukama. U ovakvoj situaciji stvarno bi bilo šteta da osvojimo prvo mjesto i osiguramo odmah direktan plasman na Europsko prvenstvo, posebice u situaciji kada drugi turnir igramo na domaćem terenu, zaključio je Igor Šimunčić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.