Igor Vori uoči Tunisa: U Londonu je bila makljaža na terenu, isto nas očekuje u subotu

Igor Vori uoči Tunisa: U Londonu je bila makljaža na terenu, isto nas očekuje u subotu

Hrvatska - Tunis (17). - Cijelo vrijeme govorim da me protivnici na zanimaju. Fokusiran sam na zadatke koje moramo odraditi protiv suparnika

Igor Vori/Getty Images

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u subotu od 17 sati igra susret 2. kola skupine B protiv Tunisa. Izabranici Slavka Goluže morali su se dobro pomučiti da bi ostvarili pobjedu na otvaranju protiv Austrije, dok je Tunis izgubio od Makedonije.

– Cijelo vrijeme govorim da me protivnici na zanimaju. Fokusiran sam na zadatke koje moramo odraditi protiv suparnika. Protiv Austrije u drugom dijelu nije bilo gustoće u igri, primili smo previše lakih pogodaka i na tome moramo raditi, rekao je Slavko Goluža.

– Zna se kako “prljavo” igraju Tunižani. Oni protiv nas moraju nešto napraviti ako žele ostati u igri. Pred svakog igrača smo stavili zadatke koje treba napraviti i na to se moramo fokusirati. Respektiramo sve, ali nema puno razloga da pričamo o suparniku. Moramo ubrzati loptu, ustvrdio je Goluža.

Igor Vori također je upozorio na čvrstu igru Tunisa

– Tunižani imaju veliki motiv, kao i sve reprezentacije kada igraju protiv Hrvatske. Ekipe onda odigraju na gornjoj granici mogućnosti protiv nas. Tunis je jako neugodan. Brza je ekipa, igra tzv. divlji rukomet. Neugodan protivnik, na Olimpijskim igrama je bila “makljaža” i to nas čeka i u subotu, rekao je Igor Vori upozorivši na još jednu važnu stavku na ovom prvenstvu.

– Moramo se što prije prilagoditi sudačkom kriteriju, svaki turnir nosi nešto novo. Svaki prekršaj na krilu je sedmerac, svako i najmanje povlačenje se kažnjava. Moramo što prije to popraviti i još podignuti igru u obrani. Naše pogreške moramo svesti na minimum, zaključio je Igor Vori.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.