Igrač u Dalićevoj nemilosti: “Izbornik mi je rekao svoje mišljenje”

Igrač u Dalićevoj nemilosti: “Izbornik mi je rekao svoje mišljenje”

Josip Pivarić bio je u milosti bivšeg izbornika Čačića, no dolaskom Zlatka Dalića ispao je iz početne postave.

Foto: Twitter

Za vrijeme stolovanja Ante Čačića na klupi hrvatske nogometne reprezentacije Josip Pivarić bio je standardni prvotimac u obrambenoj formaciji Vatrenih. Dolaskom Zlatka Dalića, igrač Dinama iz Kijeva izgubio je svoj status, no ipak ne žali zbog otkaza koji je uručen Čačiću.

“Joj, Bože dragi. To je jednostavno tako u nogometu. Svaki trener, pa tako i izbornik ovisi isključivo o rezultatima. Naši rezultati na posljednjim utakmicama nisu bili dobri. Ima sto razloga zašto je bilo tako. U Savezu su odlučili smijeniti izbornika Čačića, to je jednostavno tako”, kazao je Pivarić koji je s novim izbornikom vodio zanimljiv razgovor ususret dvoboju protiv Ukrajine.

“Lijepo sam popričao s našim izbornikom Dalićem. Izbornik mi je rekao svoje mišljenje. Poštujem to mišljenje. Rekao mi je da želi postaviti defenzivniju zadnju liniju, da desni bok želi zatvoriti jednim stoperom, a na moje mjesto postaviti Vrsaljka. Pričao mi je kako ne želi da mu bekovi idu ‘gore’, zato jer je držao da su Ukrajinci na krilima najjači, s obzirom na kvalitete Jarmolenka i Konopljanke“, nastavio je u istom tonu Pivarić.

Braniča hrvatske reprezentacije i Dinamo Kijeva izostavljanje iz prve postave nije posebno pogodilo, a već je uspio porazgovarati sa suigračima iz kluba koji su igrali protiv Hrvatske u ponedjeljak.

“Mišljenja sam da oni nisu nešto posebno niti očekivali, bez obzira na bučne najave. Naravno, htjeli su oni svim srcem dobiti Hrvatsku, ali osjećali su veliki, ogroman respekt, znali su protiv koga igraju. Složili su se da su igrali protiv kvalitetnije reprezentacije, zato im je poraz i lakše pao. Jedino što ih sve skupa čudi je činjenica da se nismo izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bili su svjesni naše snage”, zaključio je Pivarić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.