Ima li Lotta Schelin dovoljno snage s nastavkom reprezentativne karijere?

Ima li Lotta Schelin dovoljno snage s nastavkom reprezentativne karijere?

Foto: Uefa.com

Trener ženske nogometne reprezentacije Švedske Peter Gerhardsson morati će u kvalifikacijskim utakmicama protiv Danske i Mađarske za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2019. godine igrati u Francuskoj, igrati bez najbolje igračice Lotte Schelin.

SVT-ov stručnjak Frida Ostberg vjeruje kako je Schelin već odigrala svoju posljednju internacionalnu utakmicu:

“Težak je to problem kad morate započeti iznova živjeti normalnim životom nakon kraja reprezentativne karijere. Lotta je mudra osoba i uvjerena sam da će u obzir uzeti sve okolnosti. Nijedan igrač ne želi prekinuti karijeru zbog ozljede, no mislim da ona više neće moći. Ima ugovor s Rosengardom još jednu godinu, ali ne znam hoće li ga odraditi do kraja“.

Inače, Gerhardsson ju je htio pozvati i za kvalifikacijsku utakmicu protiv Hrvatske u Varaždinu, koju je Blagult dobio s 2:0, no tada nije bila spremna.

“Čuo sam se s njom prije utakmice protiv Hrvatske. No, nije išlo, nije još ni počela trenirati. Ipak, nadam se da će se brzo vratiti, klupska stanka dobro će joj doći da se odmori pred važne internacionalne dužnosti iduće godine“, zaključio je trener Gerhardsson.

Da podsjetimo, Lotta već tri mjeseca ima problema s vratom, kojeg je iščašila na utakmici Damallsvenskan i od tada se mora nositi s konstantnim glavoboljama, što joj predstavlja velike probleme.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.