Imaju li Caktaš, Filip i Gyurcso šanse nastupiti u prvoj momčadi?

Imaju li Caktaš, Filip i Gyurcso šanse nastupiti u prvoj momčadi?

Koliko daleko mogu dogurati Hajdukove zvijezde?

Foto: hajduk.hr

Hajduk je na pripremama u Turskoj izgledao fantastično. U tri utakmice upisao je tri pobjede pa unatoč prodaji Ercega, ima respektabilnu momčad.

U početak proljetnog dijela sezone Bili ulaze s 12 bodova zaostatka iza Dinama, ali i s izborenim polufinalom Kupa. Čini se da se sve posložilo nakon odlaska Katalonca Joana Carrilla i postavljanja Željka Kopića na trenersku klupu.

No, sad je pred Kopićem i novi izazov a to je, kako ukomponirati sve pristigle igrače u momčad i da dobiju jednaku minutažu. U klub su došli Adam Gyurcso, Steliano Filip i Mijo Caktaš, a sva trojica žele igrati u prvoj momčadi.

I dok se Filip ozlijedio i neće vjerojatno biti u najboljoj mogućoj formi za sami nastavak sezone, izgleda kako bi se Mijo Caktaš kao najkompletniji igrač splitske momčadi mogao itekako nametnuti kao prvi izbor u veznom redu. Za razliku od Rumunja, on je spreman, a već je naviknut na atmosferu Poljuda, kojeg je napustio 2016. godine.

Zapravo je najveći upitnik kod Mađara Gyurcsa, koji je prošlu sezonu završio sa 16 asistencija u Videotonu, dok ove godine ne igra ni približno tako dobro. Uz sve navedeno, realan cilj Hajduka je osvajanje Kupa, iako će i u prvenstvu zasigurno igrati do samog kraja ne bi li se približili Dinamu.

Nastavak HNL-a predviđen je za manje od dva tjedna, a bit će iznimno zanimljivo vidjeti na koji način će Hajduk ući u nastavak prvenstva sa silnim promjenama i odlaskom Nikole Vlašića.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.