Inter dostigao cilj: Perišiću propada transfer života

Inter dostigao cilj: Perišiću propada transfer života

Dugo najavljivani transfer Ivana Perišića iz Intera u Manchester United dobio je neočekivani zaokret, te se čini kako će hrvatski nogometni reprezentativac nadolazeću sezonu provesti u redovima Nerazzura.

Naime, Interu danas u ponoć ističe rok za dostizanje FIFA-og financijskog fair playa, prema kojem je Inter dužan uprihoditi 30 milijuna eura od prodaje igrača. Prvotno se smatralo kako će talijanski klub taj iznos namaknuti prodajom Perišića, a u Unitedu su bili svjesni te činjenice pa su Talijanima nudili oko 30 milijuna eura za Perišića. Inter ponajboljeg igrača nije htio prodati za manje od 50 milijuna eura, pa je krenuo u niz manjih transfera kako bi dosegao cifru od 30 milijuna eura, što znači kako se Mourinhu obilo o glavu taktiziranje i spuštanje tražene cijene za Perišića.

Tako je u posljednjih nekoliko dana Inter prodao Gianlucu Caprarija Sampdoriji u poslu vrijednom 15 milijuna eura, Evera Banegu za 9 milijuna eura Sevilli, Federica DiMarca Sionu za 4 milijuna eura, Sennu Mianguea Cagliariju za 3 milijuna eura, te Fabija Eguelfija i Andrew Gravilona za 1,5 milijuna eura u Atalantu, odnosno Beneveneto. Na taj način je Inter odradio odličan posao, budući da je izuzev Banege novac zaradio na igračima koji ionako nisu bili u prvom planu kluba.

Samim time Ivan Perišić je povučen sa transfer liste, te je za očekivati kako će mu Inter uskoro ponuditi i novi ugovor da s višom plaćom dodatno udobrovolje igrača. Također ovim potezom je uprava ispunila želju novog trenera Intera Luciana Spalettija koji je ostanak Perišića označio kao prioritet u prijelaznom roku, a odluči li se neki klub za dovođenje Perišića njegova cijena je sada viša od 70 milijuna eura što bi trebalo odbiti sve klubove. Dodajmo još kako drugi Hrvat u Interu neće slijediti isti put, te je Marcelo Brozović ostao na transfer listi i Inter na hrvatskom reprezentativcu želi zaraditi 20 milijuna eura, te ga nema namjere držati u klubu nakon loše prošle sezone u kojoj je Brozović više punio novine na račun svog ponašanja nego nastupa na terenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.