Inter mora prodati kako bi kupio, no Kovačića žele zadržati

Inter mora prodati kako bi kupio, no Kovačića žele zadržati

Interov sportski direktor istaknuo je kako će nerrazuri morati nekoga prodati kako bi ponovno tržili, no na transfer-listi neće biti Matea Kovačića...

Mateo Kovačić/Foto: inter.it

Interov sportski direktor Piero Ausilio priznao je kako će milanski klub u ljetnom prijelaznom roku jednostavno morati nekoga prodati kako bi osvježio i pojačao momčad, no otkrio je i neka imena koja će se pod svaku cijenu pokušati zadržati u svlačionici nerrazura.

“Lijepo je imati snove, no voljeli bismo ih – realizirati. Ozbiljno se radi na onome što bi moglo postati stvarnost”, kaže Ausilio. “Yaya Toure bi se možda i volio okušati u nekoj drugoj ligi, ali sada je sretan u Cityju i bit će ga teško dovesti. Jovetić je pak sjajan igrač, koji je jako dobro nastupao u Italiji, a talentiran je i kvalitetan. Premda je mlad, već je sada jako zreo i siguran sam da može pružiti mnogo. No, i on je član kluba koji radije kupuje nego što prodaje.”

U svemu tome, smatra Ausilio, bit će vrlo bitan utjecaj trenera Roberta Mancinija. “Mancini je karizmatičan trener kojega igrači respektiraju. Gdje god je bio napravio je odličan posao, stoga je baš on osoba koja bi mogla razgovarati s najboljim svjetskim igračima bez ikakvih osjećaja inferiornosti.”

Bez obzira na potražnju za glavnim vedetama, koja će zasigurno biti poveća, Inter će pokušati neka imena zadržati u svojoj svlačionici. Među njima je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. “Bez Lige prvaka transfere ćemo morati financirati na neki drugi način. Ako želimo kupovati, morat ćemo i prodavati. Ipak, želja nam je zadržati Samira Handanovića, Matea Kovačića i Maura Icardija. Možda ćemo morati žrtvovati neke igrače koji su na posudbi ili pak, nažalost, one mlađe”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.