Intervju s Lovrom Paparićem: Svjetskim juniorskim prvakom u vaterpolu

Intervju s Lovrom Paparićem: Svjetskim juniorskim prvakom u vaterpolu

Foto: Lovro Paparić/PCM

Iako je vaterpolo najtrofejniji hrvatski sport, svaka nova medalja jako veseli. Pogotovo ako je riječ o medalji osvojenoj u mlađim kategorijama, što samo potvrđuje dobar rad s mladim igračima, koji su ujedno i zalog za svjetlu budućnost vaterpola u Hrvatskoj. Tako su prije sedam mjeseci juniori, pod vodstvom izbornika Joška Krekovića, osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u Crnoj Gori. U finalu su naši juniori svladali domaćina Crnu Goru rezultatom 16:13, a junak te pobjede je bio prvotimac riječkog Primorja Erste Bank, 17-godišnji Lovro Paparić. Paparić je u finalu zabio 5 golova, a po povratku u Rijeku se vratio uobičajenim srednjoškolskim obavezama kojih sigurno ne manjka u Prvoj riječkoj gimnaziji, koju pohađa. Stoga, u nastavku pročitajte razmišljanja mladog svjetskog prvaka koja je otkrio našoj novinarki u ekskluzivnom intervjuu:

Kako je biti svjetski prvak?

Osjećaj je, ne mogu baš to opisati riječima, neopisiv. Predivan. Sve se promijenilo. Kad se netko pohvali da vas poznaje ovako to kaže –  Imam prijatelja svjetskog prvaka. Zvuči odlično, iako nije bilo lako. Uostalom, Crna Gora je bila domaćin, favorit. Njihov bazen, pred njihovim navijačima, nismo imali što izgubiti.

Treneri i ekipa na Svjetskom prvenstvu?

 “Ekipa je bila jako dobra, posložena. Da nismo imali takvu ekipu ne bismo napravili to što jesmo.

Osobni učinak u finalu, postignutih 5 golova?

 “Tu utakmicu mi se sve jednostavno otvorilo. Bio je to poriv da se pokažemo pred tolikom publikom, da pokažemo protivnicima da smo jači od njih.

 Ove godine si postao dio seniorske ekipe, kako usklađuješ treninge sa školskim obavezama?

 “Dosta teška godina, ipak se radi o prelasku juniora u seniore. Treninzi su jako naporni, dvaput na dan, a ponekad je teško sve to uskladiti sa školom. No, svakako je moguće, u čemu imam veliku pomoć svoje škole.

 Da li je pozicija centra tvoja prirodna pozicija i što očekuješ od druge sezone?

Da, to je moja pozicija, tu se osjećam najbolje, a plan za sljedeću sezonu je da pokažemo još više. Ova sezona je služila kao svojevrsno uigravanje, pa nismo baš mogli očekivati neke rezultate. Očekujem da će već sljedeće sezone priča biti posve drugačija.”

Kakav je Lovro privatno, kakve želje imaš?

“Moram priznati da slobodnog vremena baš i nemam. Ono malo pauze između obaveza iskoristim za druženje s prijateljima i povremeno igranje tenisa. Što se želja tiče imam ih dvije: profesionalno se baviti vaterpolom i završiti fakultet.”

Koji fakultet želiš upisati?

“Zaista još ne znam. Obrazovanje je jako bitno, budući da sportska karijera nije vječna.”

Ostanak u Primorju?

 “Rijeka je moj grad, Primorje je moj klub, ovdje bih volio ostati.”

Ovim riječima je intervju zaključio Lovro Paparić, s kojim je zaista bio užitak pričati. Talentiran, realan i pristojan mladić pred kojim je velika karijera. Ovim putem mu želimo puno uspjeha u profesionalnoj karijeri, koja je imala blistavi početak.

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.