Intervju s NBA zvijezdom Bojanom Bogdanovićem

Intervju s NBA zvijezdom Bojanom Bogdanovićem

Bojan Bogdanović/Getty Images

Denis Svirčić, novinar s Croatiansports.com vodio je intervju s košarkaškom zvijezdom Bojanom Bogdanovićem, hrvatskim profesionalnim košarkašem koji igra na poziciji bek šutera u Brooklyn Netsima.

U ekskluzivnom intervju Bojan je odgovorio na pitanja koja se tiču njegov statusa u NBA momčadi, kratko se osvrnuo na debakl Hrvatske reprezentacije na EuroBasketu 2016 te izrazio želju za što dužim ostankom u NBA momčadi.

Na novinarsko pitanje prilagodbe i bili mu bilo lakše da je poput Maria Hezonje put NBA krenuo ranije, a ne sa svojih 25 godina, Bojan je odgovorio kako je to individualna stvar: ” To je od čovjeka do čovjeka zavisi kako se gleda. Dobro da sam ostao u Europi do 25 godine stekao ime i došao tu u NBA.”

Na pitanje odnosa s trenerima rekao je kako i s bivšim i sadašnjim trenerom je imao i ima odličan odnos. Bivši trener Lionel Hollins je tražio da igra agresivnije, sadašnji trener Tony Brown traži da igra brže, puno agresivnije u napadu i da pokuša zabiti što više koševa, nego što li je to bio slučaj u dosadašnjem dijelu sezone.
Na pitanje nastupa za hrvatsku reprezentaciju na EuroBasketu 2016, posebice utakmice s Češkom Bojan je kratko prokomentirao: “Nisam očekivao da ćemo izgubiti od Češke. Možda najlošiji naš dan od kad ja igram za reprezentaciju. Nadam se da se neće ponoviti jer je stvarno bilo ružno i za nas i sve navijače hrvatske reprezentacije.”

Na pitanje reprezentacije i mogućnosti kvalifikacija za olimpijske igre u Brazilu kao novoj šansi, Bojan odgovara kako se za prolazak treba promijeniti pristup igri, nada se zdravlju i što manjem broju ozljeda i smatra da bi mogli napraviti iznenađenje u Riju. Isto tako dotiče se hrvatske publike i kaže kako hrvatska javnost nije zaslužila da se vraćaju kući s prvenstva na način kao što su se vratili s nedavno održanog Europskog prvenstva.

Za malu popraćenost EuroBasketa i malobrojnost publike Bojan ističe kako ne zna razlog jer je atmosfera na utakmicama bila odlična, ali isto tako dodaje kako se u marketinškom dijelu to možda moglo bolje odraditi i nekako tako privući navijače. Smatra da je šteta jer je to je bio događaj koji se neće u Hrvatskoj gledati tako skoro.

Za karijeru ističe kako bi volio što duže ostati u NBA da stekne iskustvo i ime, ali nada se povratku u Europu jednog dana. Da dobije nemoralu ponudu kao što ju dobio Novak Đoković da za 100.000 dolara namjesti meč? Bojan rezolutno odgovara: ” Hvala Bogu da tako nešto nisam dobio jer bi naravno odbio. Ne dolazi u obzir da igram protiv sebe ili svoje momčadi.”

Na pitanje najboljeg igrača svih vremena Bojan ističe tri imena među kojima Dražena Petrovića ističe kao idola, inspiraciju i veliki poticaj.

U nastavku pogledajte u cijelosti video CroatianSports.coma: Intervju s Bojanom Bogdanovićem

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.