Inzaghi: “Želim biti trener Milana 20 godina”

Inzaghi: “Želim biti trener Milana 20 godina”

Rossoneri se nalaze u teškoj situaciji - daleko od dobre igre, rezultata i Europe...

Filippo Inzaghi/Foto: Calcio Mercato

Fillipo Inzaghi, legenda AC Milana i talijanske Serie A, nalazi se u teškim problemima. Nakon što je od 2012. do 2014. bio trener mlađe ekipe Milana, od 2014. vodi prvu ekipu. I ne može se reći da je u tome uspješan. Rossoneri u zadnjih 11 utakmica imaju samo tri pobjede i nalaze se na 10. mjestu što bi značilo da su 8 bodova udaljeni od petog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Europsku ligu.

Ove subote, Milan igra sa Veronom i Inzaghi zna da se nalazi pred velikim pritiskom navijača: “Uvjeren sam da ovome klubu mogu dati još dosta. Imam podršku predsjednika kluba”. Također su se pojavile i glasine o njegovom otkazu nakon eventualnog poraza od Verone, a da će onda klupu preuzeti njegov sadašnji pomoćnik Mauro Tassotti“To je glupost. Mi smo tim, ja sam ga doveo u klub i svaki dan razmjenjujemo ideje. Ne vjerujem da mi radi iza leđa”.

Inzaghi je vrlo samouvjeren u sebe i vjeruje kako će rezultati do kraja sezone biti bolje. Njegovu ambiciju ostanka u klubu potvrđuje i sljedeća izjava: “Moj plan je biti trener Milana 20 godina. Na meni je da se izborim za to. Vjerujem u svoje kvalitete”.

Milan je do prije par godina bio redoviti natjecatelj u Ligi prvaka i vrlo često pretendent za osvajanje iste zbog sustava na nakon grupne faze, u kojoj su Talijani majstori prolaska na dvije utakmice. Te slavne godine su iza njih i bolje je da se okrenu klupskoj transfer politici koja je dala ovakve rezultate kakve danas (ne)postižu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.