IO Kluba navijača Uvijek Vjerni podnio ostavku: ‘Od HNS-a smo dobili samo deklarativnu potporu’

IO Kluba navijača Uvijek Vjerni podnio ostavku: ‘Od HNS-a smo dobili samo deklarativnu potporu’

Usprkos našoj otvorenoj i kritičkoj komunikaciji prema Savezu, osim deklarativne potpore nismo naišli ni na kakvu podršku i razumijevanje, a kamoli na partnerski odnos, piše u priopćenju

Hrvatski navijači/Getty Images

Izvršni odbor Kluba navijača Uvijek vjerni podnio je ostavku zbog neslaganja i nemogućnosti suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Zbog neslaganja s potezima čelništva HNS-a kao i nemogudnosti djelovanja u cilju interesa navijača, cjeloviti Izvršni odbor Kluba navijača Uvijek vjerni na čelu s predsjednikom i dopredsjednicima, podnijeli su ostavke na svoje funkcije, a o istima de se očitovati izvanredna skupština Kluba navijača.

U nametnutim okolnostima od strane HNS-a kao i zbog nemogućnosti ispunjenja temeljnog cilja koji smo si postavili na početku mandata, odlučili smo se na navedene ostavke. Odluka o povlačenju nije donesena ishitreno, ved nakon što su iscrpljeni svi pokušaji suradnje sa nacionalnim Savezom.

Oduvijek nam je želja bila stvarati pravu atmosferu na utakmicama reprezentacije, a od preuzimanja funkcija težili smo jačanju suradnje između HNS-a te vjernih navijača Hrvatske nogometne reprezentacije. Čuvanje i jačanje kulta reprezentacije može se samo zajedništvom igrača na terenu, stručnog stožera i navijača na tribinama. Usprkos našoj otvorenoj i kritičkoj komunikaciji prema Savezu, osim deklarativne potpore nismo naišli ni na kakvu podršku i razumijevanje, a kamoli na partnerski odnos.

Iz svega navedenoga smatramo da je naša moralna, ljudska i navijačka dužnost podnijeti ostavke na naše funkcije te makar tim činom ukazati na nelogičnosti i nepravilnosti koje se događaju u HNS-u prema navijačima nacionalne momčadi.

Također, ne namjeravamo biti dio nečega što će trajno narušiti nama sveti kult reprezentacije.

Izvanredna Skupština Kluba navijača Uvijek vjerni održat de se u roku desetak dana. Uvažavajući želje našeg članstva na istoj Skupštini odrediti će se novo vodstvo i smjernice djelovanja, a o rezultatima Skupštine ćete biti informirani.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.